NorskOlieboomNetop som FN’s klimapanel har offentliggjort sine anbefalinger om omlægning af de globale energiinvesteringer, rykker verdens største investeringsfond på sig. Norges enorme oliefond vil øge sine klimainvesteringer med 60 pct. og undersøge mulighederne for helt at droppe investeringer i fossile brændsler. Det skriver ugebrevet MandagMorgen 22. april 2014.

Oliefonden har en kapital på 5 billioner norske kroner, og en grønnere investeringsprofil kan få stor betydning for andre kæmpefondes investeringer.

Verdens største pengetank bliver grønnere

Norges enorme oliefond øger nu sine klimainvesteringer med 60 pct. Samtidig skal en ekspertgruppe undersøge mulighederne for helt at droppe investeringer i fossile brændsler. Det kan få stor effekt på andre kæmpefondes investeringer. Oliefonden, der har en kapital på 5 billioner norske kroner, har for længst afviklet sine investeringer i tobaks- og våbenindustrien, men har stadig 261 milliarder investeret i olie- og gasindustrien. Den netop udkomne rapport fra FN’s klimapanel øger presset for en radikal omlægning af de globale energiinvesteringer.

Læs hele artiklen.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.