OkolHaveBarnSeks af landets økologiske foreninger inviterer til stormøde om det bæredygtige liv. Stormødet er et vigtigt skridt i retningen mod at få endnu mere bæredygtighed ind i danskernes hverdag. Stormødet afholdes 4.-6. april på Samsø.

Danskerne er blevet mere og mere bevidste om at vælge økologi i supermarkedet. Med det øgede fokus på økologiens positive indflydelse på vores natur og sundhed, er stormødet næste skridt i at få danskerne til at omfavne den bæredygtige udvikling endnu mere.

På stormødet vil alle dele af den bæredygtige og økologiske udvikling blive diskuteret og præsenteret af de seks foreninger for at inspirere danskerne til at få mere bæredygtighed ind i hverdagen.

”Vi tror på at vi kan skabe bæredygtige og varige ændringer i samfundet, hvis vi hver især tager fat og gør en lille bæredygtig forskel, lokalt dér hvor vi bor. Og gerne i samspil med andre. Derfor er det vigtigt, at alle, der arbejder for en bæredygtig udvikling i Danmark, mødes og knytter bånd og udveksler erfaringer”, forklarer formanden for Landsforeningen Praktisk Økologi Trine Krebs om baggrunden for at samle de seks foreninger på Samsø.

Mødet på Samsø er åbent for alle, der har lyst til at blive inspireret. I løbet af weekenden d. 4-6 april vil der være 30 workshops, hvor deltagerne kan lære alt om valg af byggematerialer, opstart af skolehaver, regnvandshåndtering, økologisk dyrkning af haven, permakultur, bæredygtig lokaløkonomi og ikke mindst få inspiration og gode tips fra andre.

At valget falder på Samsø er ikke tilfældigt. På Samsø har en gruppe borgere taget sagen i egen hånd og dannet foreningen Økologisk Samsø. Foreningen arbejder på at få mere økologi på Samsø – lige fra lige fra fødevareproduktion og bosætning til generationsskifte på økologiske gårde.

Her er tale om et mønstereksempel på hvordan et lokalsamfund kan ændre sin skæbne, bl.a. er Samsø blevet 100% selvforsynende med vedvarende energi og går nu mod visionen om at være en fossilfri ø.

Praktisk information

Stormødet afholdes d. 4-6. april på Samsø, og alle er velkomne.

Se værksteder, program og praktisk information her.

De 6 foreninger bag det bæredygtige fælledskab er:

Landsforeningen for Økologisk Byggeri

Landsforeningen for Økosamfund

Permakultur Danmark

Omstilling Danmark

Økologisk Samsø

Landsforeningen Praktisk Økologi: www.oekologi.dk, www.havenyt.dk, www.deljorden.dk og www.havelyst.dk

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.