pigs-at-krogagergaard
Merkur Andelskasse er storinvestor i økologiske landbrugsprojekter.

Merkur Andelskasse kan med en investering på 20 mio. kr. fra VILLUM FONDEN øge udlånet til flere bæredygtige projekter.

Med en investering på 20 mio. kr. i nyudstedte andelsbeviser i Merkur Andelskasse muliggør VILLUM FONDEN et fremtidigt merudlån fra Merkur på 120 mio. kr. til virksomheder, iværksættere eller organisationer der arbejder inden for f. eks. miljø, økologi og socialsektoren.

LarsPehrson
Direktør Lars Pehrson, Merkur Andelskasse.

Administrerende direktør i Merkur, Lars Pehrson, bekræfter, at investeringen giver Merkur flere muskler at spille med, da den ekstra investering øger egenkapitalen. Størrelsen af egenkapitalen er nemlig afgørende for, hvor meget et pengeinstitut kan låne ud af det indlån, de har fra kunderne:

”VILLUM FONDENs investering bringer os et stort skridt videre i vores ambitioner om at kunne omsætte det meget store indlånsoverskud, som vores kunder har betroet os, i fornuftige og samfundsgavnlige udlån”.

Samtidigt ser Lars Pehrson investeringen som en stor anerkendelse af Merkurs arbejde gennem mere end 30 år. Lars Pehrson uddyber:

”Jeg er glad og stolt, og jeg håber, at den interesse, VILLUM FONDEN har vist os, kan inspirere andre til at se nærmere på Merkur Andelskasse som ikke bare en bæredygtig investering, men også en god investering.”

Comments are closed.