Polen3_demo
De polske indbyggere vil ikke have danskernes minkfarme. Foto: Anima.

Danske minkavlere, der forsøger at udvide deres farme i Polen, møder i stigende grad modstand fra lokale beboere. Det skriver organisationen Anima på dens hjemme-side 29. juli 2013.

Da en dansk minkavler fra Bælum i det østlige Himmeland ville slå sig ned i landsbyen Przelewice, fik det beboerne i landsbyen til at blokere for adgang til farmen. På den måde kunne ingen dyr blive sat ind i burene.

Over 100 mennesker deltog i døgndrift i blokaderne af den nye farm. Blandt deltagerne i blokaden var det lokale brandvæsen, der spærrede gaden med deres brandbil.

Beboerne er vrede over at farmen ligger kun 150 meter fra landsbyen. “Folk er desperate, så vi kommer til at kæmpe imod det her”, siger Christopher Marl. Ifølge ham er farmen ikke engang lovlig, da den mangler nødvendige byggetilladelser. Farmen er ikke blot tæt på private boliger, men også på et område med sårbar natur.

Da de danske minkavlere kom til landsbyen blev de mødt af vrede demonstranter. Minkavlerne måtte forlade Przelewice med uforrettet sag.

I første omgang vandt beboerne, da minkavleren måtte opgive at få de 10.000 mink ind på farmen.

Polen_vredemennesker
Minkavlerens repræsentant blev pebet ud med fuld musik.

Pelsmodstand er ver-densomspændende og vokser sig stærkere dag og dag. I Danmark er det dog pelsindustrien, der vokser. Danske minkavlere producere nu årligt 14 mio. minkskind, som man tjener styrten-de med penge på.

 

Se video fra Animas hjemmeside om de kritisable forhold i den polske minkindustri: www.youtube.com/watch?v=FJDrmbRc35E

Læs også om danske Kopenhagen Fur og virksomhedens seneste propaganda-kampagne “Fra sild til sild” på: www.gylle.dk/minkfolk-misbruger-beromt-bornholmsk-brand/

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.