Vrede polakker blokerer for dansk minkfarm

Polen3_demo

De polske indbyggere vil ikke have danskernes minkfarme. Foto: Anima.

Danske minkavlere, der forsøger at udvide deres farme i Polen, møder i stigende grad modstand fra lokale beboere. Det skriver organisationen Anima på dens hjemme-side 29. juli 2013.

Da en dansk minkavler fra Bælum i det østlige Himmeland ville slå sig ned i landsbyen Przelewice, fik det beboerne i landsbyen til at blokere for adgang til farmen. På den måde kunne ingen dyr blive sat ind i burene.

Over 100 mennesker deltog i døgndrift i blokaderne af den nye farm. Blandt deltagerne i blokaden var det lokale brandvæsen, der spærrede gaden med deres brandbil.

Beboerne er vrede over at farmen ligger kun 150 meter fra landsbyen. “Folk er desperate, så vi kommer til at kæmpe imod det her”, siger Christopher Marl. Ifølge ham er farmen ikke engang lovlig, da den mangler nødvendige byggetilladelser. Farmen er ikke blot tæt på private boliger, men også på et område med sårbar natur.

Da de danske minkavlere kom til landsbyen blev de mødt af vrede demonstranter. Minkavlerne måtte forlade Przelewice med uforrettet sag.

I første omgang vandt beboerne, da minkavleren måtte opgive at få de 10.000 mink ind på farmen.

Polen_vredemennesker

Minkavlerens repræsentant blev pebet ud med fuld musik.

Pelsmodstand er ver-densomspændende og vokser sig stærkere dag og dag. I Danmark er det dog pelsindustrien, der vokser. Danske minkavlere producere nu årligt 14 mio. minkskind, som man tjener styrten-de med penge på.

 

Se video fra Animas hjemmeside om de kritisable forhold i den polske minkindustri: www.youtube.com/watch?v=FJDrmbRc35E

Læs også om danske Kopenhagen Fur og virksomhedens seneste propaganda-kampagne “Fra sild til sild” på: www.gylle.dk/minkfolk-misbruger-beromt-bornholmsk-brand/

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.