Win-win for både natur og landbrug

Initiativtageren til den nye Hundsø på Mors, Poul Roesen, er svært godt tilfreds. Hør ham fortælle om projektet. Klik på billedet.

Hej Kjeld, her får du lige et billede og en lille video fra Hundsø. Videoen skal lægges på Miljøministeriets facebook som en appetitvækker til andre landmænd. Formålet er at få flere til at gå ind i vådområdeprojekter. Det gælder jo om at se muligheder i stedet for begrænsninger

Personligt syntes jeg, at det er ærgerligt og torskedumt, at ikke flere landmænd undersøger muligheden for at bytte lavbundsarealer ud med højere og mere dyrkningssikker jord. Det var jo det vi gjorde omkring Hundsø. Jeg kan kun se fordele i det projekt som jeg har deltaget i. Derfor gælder det om at andre også ser muligheden og kender deres besøgstid.

Med venlig hilsen
POUL ROESEN
KONGEVEJEN 66  •  7900 NYKØBING MORS
T  •  +45 9775 1503
M  •  +45 2337 0970
WWW.VAND-NATUR.DK

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.