MRSA_USA_WIKI
Resistente stafylokokker overlever flere dage i næsen hos svinepassere og spredes derfra til lokalsamfundene. Det viser en ny US-undersøgelse. Foto: Wikipedia.

En ny undersøgelse fra USA tyder på, at næsten halvdelen af personer, der arbejder direkte med produktionsdyr i store industrielle svinefabrikker, kan bære MRSA-bakterier i næsen, og at de potentielt skadelige bakterier overlever hos arbejderne i op til fire dage efter eksponering.

Forskerne har hidtil troet, at MRSACC398-bakterier ville forsvinde hurtigt fra næsen på svinearbejdere – inden for 24 timer. Men denne undersøgelse af svinearbejdere i North Carolina, der blev offentliggjort online 8. september 2014 i tidsskriftet Occupational and Environmental Medicine, tyder på, at det kan vare væsentligt længere.

MRSA-US_Christopher D. Heaney
Undersøgelsens forfatter, Christopher D. Heaney.

En stor del af de fundne stafylokokker var antibiotika-resistente, sandsynligvis på grund af overforbrug af antibiotika både til at behandle syge svin og som vækstfremmere for hurtigere at gøre dyrene slagteklar, fremgår det af undersøgelsen. Jo længere bakterierne overlever i arbejdstagernes næser, siger forskerne, jo større risiko er der for, at de kan sprede sig til arbejdstagernes familier, i lokalsamfundene og endda ind på hospitaler, hvor bakterierne er med til at øge risikoen for stafylokok-infektioner.

“Før denne undersøgelse blev gennemført, vidste vi ikke meget om de sejlivede stammer af MRSA-bakterier blandt svinearbejdere i USA, der primært arbejder fuld tid i de store industrielle svinefabrikker,” siger undersøgelsens forfatter, Christopher D. Heaney, PhD, MS, i Environmental Health Sciences og epidemiologi ved Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

“Nu er vi nødt til at blive klogere på, hvordan den længere overlevelse af disse antibiotika-resistente bakterier kan påvirke sundheden for arbejdstagerne selv, men også om der er bredere konsekvenser for folkesundheden”.

Comments are closed.