30.000 læger kræver Monsanto-produkter forbudt i Latinamerika

round646_0

Der anvendes skrappe midler i de globale kampagner mod Monsanto – dog er dette billede ikke fra lægeprotesten i Latinamerika.

Over 30.000 læger og sundhedseksperter over hele Latinamerika krævede sidst i april 2015, at Monsantos produkter forbydes. Det skriver TrueActivist.com 1. maj 2015.

En af de vigtigste anklager disse læger retter mod Monsanto er baseret på denne aktuelle mistanke fra WHO om, at Monsantos vigtigste ukrudtsmiddel RoundUp faktisk er ansvarlig for at forårsage kræft.

“I vores land anvendes glyphosat på mere end 28 millioner hektar land. Hvert år sprøjtes jorden med mere end 320 millioner liter, hvilket betyder, at 13 millioner mennesker er i fare for at blive ramt,” hævder Argentinas lægeforening, Fesprosa, i en erklæring.

Fesprosa-fagforeningen omfatter 30.000 fagfolk inden for medicinsk sundhed, hvoraf de fleste ønsker et forbud mod Monsanto-produkter, og specielt glyphosat, det aktive stof i RoundUp.

JavierSouza

Javier Souza er talsmand for kampagnen mod Monsanto.

“Vi mener, at forsigtighedsprincippet bør anvendes, og at vi skal holde op med at samle på undersøgelser men træffe beslutninger, der ellers kunne komme for sent. Vi går ind for et forbud mod glyphosat, som skal træde i kraft på kort sigt med restriktioner på indkøb, sprøjtning og emballage,” udtaler Javier Souza, koordinator for det latinamerikanske pesticid-handlings netværk.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.