round646_0
Der anvendes skrappe midler i de globale kampagner mod Monsanto – dog er dette billede ikke fra lægeprotesten i Latinamerika.

Over 30.000 læger og sundhedseksperter over hele Latinamerika krævede sidst i april 2015, at Monsantos produkter forbydes. Det skriver TrueActivist.com 1. maj 2015.

En af de vigtigste anklager disse læger retter mod Monsanto er baseret på denne aktuelle mistanke fra WHO om, at Monsantos vigtigste ukrudtsmiddel RoundUp faktisk er ansvarlig for at forårsage kræft.

“I vores land anvendes glyphosat på mere end 28 millioner hektar land. Hvert år sprøjtes jorden med mere end 320 millioner liter, hvilket betyder, at 13 millioner mennesker er i fare for at blive ramt,” hævder Argentinas lægeforening, Fesprosa, i en erklæring.

Fesprosa-fagforeningen omfatter 30.000 fagfolk inden for medicinsk sundhed, hvoraf de fleste ønsker et forbud mod Monsanto-produkter, og specielt glyphosat, det aktive stof i RoundUp.

JavierSouza
Javier Souza er talsmand for kampagnen mod Monsanto.

“Vi mener, at forsigtighedsprincippet bør anvendes, og at vi skal holde op med at samle på undersøgelser men træffe beslutninger, der ellers kunne komme for sent. Vi går ind for et forbud mod glyphosat, som skal træde i kraft på kort sigt med restriktioner på indkøb, sprøjtning og emballage,” udtaler Javier Souza, koordinator for det latinamerikanske pesticid-handlings netværk.

Comments are closed.