58 døde i Norge på grund af MRSA och ESBL

MRSA_petriskaal

Resistente bakterier har krævet flere end 58 menneskeliv i Norge. Det er forekomsten af antibiotikaresistente bakterier af typen MRSA og ESBL som er øget hvert år i de seneste ti år, som ligger bag dødsfaldene. Det skriver avisen Nationen 29. november 2016.

Förekomsten av bakterier resistenta mot antibiotika som används därför att all annan antibiotika slutat verka, har ökat, enligt den europeiska infektionskontrollmyndigheten, ECDC. I Norge har 58 dödsoffer krävts de senaste tio åren till följd av antibiotikaresistenta bakterier av typen MRSA och ESBL.

– Den här typen av antibiotika är det sista som vi har. Om inte denna typ av antibiotika verkar, har vi ingenting som kan hjälpa oss, säger Dag Berglid, forskare och expert på antibiotikaresistens vid Oslo Universitetssjukhus, till Nationen.

Det är antibiotikaanvändningen i den norska hälsovården som tagit fart igen efter en nedgång fram till år 2015. När det gäller jordbruket är Norge däremot det land som använder minst antibiotika.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.