Den socialdemokratiske miljøminister Lea Wermelin udsættes for skarp kritik, fordi regeringen tilsyneladende løber fra sit løfte om at stoppe med dispensationer til brugen af biskadelige sprøjtegifter

Klaus Flemløse skriver den 23. juli 2019:

Kære Lea Wermelin!

I forbindelse med min undersøgelse af brugen af neonikotinoider, har  jeg dels udarbejde vedlagte rapport og dels konstateret ud fra Miljøstyrelsens Bekæmpelsesmiddelstatstik 2015, at man lovgivningsmæssige ikke har styr på anvendelse af bejdsemidler. Dette er baggrunden for mine  spørgsmål:

1. Er det korrekt, at hvis en landmand ønsker at omgå danske regler for bejdsning, kan landmanden eksportere sine frø og få dem bejdset i udlandet. Derefter kan den bejdsede såsæd lovligt importeres til Danmark og bruges som såsæd ?

2. Har Miljøministeriet undersøgt omfanget af importeret såsæd , der bejdset med ikke godkendt bejdsemidler?

Cand.stat. Klaus Flemløse

Vedlagte rapport er sent til Folketingets Miljøudvalg til orientering. Det burde være Miljøstyrelsen, der have udarbejdet denne rapport.

Spørgsmålene og svar vil på en eller anden måde indgå i en journalistik behandling.

Med venlig hilsen

Klaus Flemløse

Vingen 19, 3140 Ålsgårde, tlf. 50167104

Neonikotinoider bruges på dispensation til at bejdse f.eks. rapsfrø, så de bliver giftige for insekter.

Kopi af afsnit 13 i vedlagt rapport

.

Kommentarer

  1. Jørn Kolbeck

    Når tyske landmænd der har arealer med f.eks majs nord for grænsen, kommer med deres tanke fyldt med plante og insektgift (såkaldt planteværn) er det så godkendt og registreret i danmark?
    Der er også mange der mener at der foregår en ulovlig import fra Tyskland, nogle firmaer er blevet taget; men man fanger nok ikke alle.

  2. Birgit Lillelund

    Vi kan ikke holde det svineri ud, det må stoppe og grisene må have et værdigt liv.

Skriv en kommentar