OLYMPUS DIGITAL CAMERAPesticidrester påvises i næsten halvdelen af al frugt herhjemme, der dyrkes med sprøjtemidler, men det forhold håber et forskerhold fra Århus Universitet at ændre med et nyt projekt. Det skriver FødevareWatch 6. januar 2015.

Holdet har fundet frem til, hvordan man kan sprøjte frugten, uden at det efterlader giftrester, og deres forskningsresultater skal nu afprøves i praksis på tre erhvervsplantager.

Projektet løber i tre år, og ideen er at teste, om den såkaldte nulreststrategi, hvor man undlader at sprøjte frugten fra afblomstring og frem til høsten, kan fungere i det virkelige liv.

Marianne Bertelsen
Seniorforsker Marianne G. Bertelsen, Århus Universitet.

Det fortæller seniorforsker Marianne G. Bertelsen.

”Med dette projekt kan vi få en bedre forståelse for om og i givet fald hvor stor en del af den danske æbleproduktion, der ville kunne produceres fri for sprøjterester. Og ved at reducere forekomsten af råd gennem brug af optimerede teknologier kan vi reducere spildet af frugt på lager,” udtaler Bertelsen i en pressemeddelelse.

Projektet ’Dansk frugt uden sprøjterester’ er blevet til i samarbejde med GartneriRådgivning og har modtaget 4,8 mio. kr. i støtte fra Grøn Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) i Fødevareministeriet.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.