SvenskEbbaBusch
Den svenske EU-politiker Ebba Busch beskylder den danske svineindustri for at slå mennesker ihjel med svine-MRSA.

En svensk politiker fra Kristdemokraterna har anmeldt Danmark til EU-Kommissionen, efter det er kommet frem, at fire mennesker har mistet livet på grund af antibiotikaresistente svinebakterier.

Det skriver Expressen.

– Jeg håber at kunne sætte en stoppe for den måde, man avler svin på i Danmark, siger Ebba Busch, som er kandidat til Europa-Parlamentet og har svineavl som en af sine mærkesager.

Det fire dødsfald er sket inden for de seneste to år – det seneste for et par uger siden. Derudover døde en i 2012 og to i 2013 – alle af stafylokokbakterien MRSACC398.

Debatten om brug af antibiotika i dansk svineavl har længe raset i vores naboland, og nu har den svenske EU-kandidat altså taget et stort skridt for at få sat fokus på den griseavl, som hun mener er i strid med de fælles EU-regler. Danmark blev anmeldt til EU-Kommissionen fredag.

– Det er blevet så alvorligt, at det nu koster menneskeliv, at EU-reglerne ikke bliver overholdt, siger Ebba Busch til Expressen og tilføjer, at hun håber på en streng dom til Danmark.

Danmark er godt klar over, at de bryder reglerne, når f.eks. mindst 95 % af alle smågrise får klippet halerne af.

Ebba Busch kræver ens konkurrenceregler for alle svinefabrikker i EU. Hun mener, at de svenske svineproducenter, der overholder de fælles EU-regler, bør belønnes for det i forhold til den dansk svineindustri, der snyder uden om for at kunne producere billigere svinekød.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.