Børn fra byen vil være landmænd

db2295b1f32f4636892820233299ef92_bonderoeven3_gall

Fremtidens bonde?

Landbrugets fremtid formes af unge fra byerne, hvis man skal tro den landbrugsfinansierede TV-kanal LandTV. Ifølge landbrugsavisen.dk er det typer som Frank fra TV-programmet “Bonderøven” og børn fra byen, der vil være landmænd i dag. Det lover godt for miljøbevidsthed og dyrehensyn i fremtidens landbrug.

En kommende elev på landbrugsskole er 14-årige Mikkel Nielsen. Han bor i byen, men er ikke i tvivl om hans fremtid ligger på landet som landmand, fortæller han til LandTV.

»Jeg synes, at det er fedt at arbejde med dyr og maskiner. Og om ti år så er jeg i gang med at spare op, så jeg kan låne til at købe min egen gård«n siger Mikkel LandTV-programmet. Han er allerede godt i gang med at opbygge sin egen husdyrbesætning på en gård lidt uden for Århus.

Gårdejeren har stillet et stykke jord til rådighed, og her kommer Mikkel så hver dag efter skole for at passe sine grise, geder, heste og fjerkræ.

LandTV har i programmet »Mikkel vil være landmand« besøgt den unge landmandsaspirant på både den lille bedrift, i skolen og under opholdet på landbrugsskolen.

Se videoen: www.youtube.com/watch?v=wF40-wvuadg&feature=player_embedded

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.