I en usædvanlig skarp analyse afslører Jens Hansen, der er pressechef for Danish Crown, at der skal slagtes flere svin, før der kommer flere jobs på Danish Crowns slagteri i Rønne.

“Det, der skal til, for at vi får flere jobs på Bornholm, det er helt konkret, at vi har mere at lave”, betror pressechefen sig til P4 Bornholm.

Men det kan han formentlig godt glemme. Selv hos Bornholms Landbrug regner man ikke med, at det bliver muligt at slagte flere end de 450.000 svin, der allerede håndteres årligt på solskinsøen.

I de senere år har der været flere episoder, hvor svineproducenterne har generet øens vigtige turisterhverv. En feriefamilie har måtte føre retssag for at få huslejen retur for et sommerhus, der pludselig befandt sig i gyllehelvede, fordi en svineproducent læssede møg af i umiddelbar nærhed af feriehuset.

Andre sommergæster har måtte trække inden døre i Gudhjem på grund af svinestanken. Med vestenvind kan øens mange svinefabrikker lugtes helt ude på Christiansø.

Bornholm er i forvejen et af landets svinetungeste områder med op mod 10 svin pr. bornholmer. Det vil derfor være meget svært at finde steder, hvor nye svinefabrikker ikke vil genere naboer og turister. Det er erkender Stig Andersen, der er svineproduktionsrådgiver for Bornholms Landbrug.

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today