Sig nej tak til gyllestank!

BornholmGylle

Bornholmerne vånder sig over det udbredte gyllesvineri på solskinsøen.

GENERES DU AF GYLLESTANK KAN DU HER FINDE DIN LANDBRUGSFORENING OG BEDE DEN SØRGE FOR EN VARSLING!

Til trods for Østersøens perle som turistparadis lider bornholmerne under massive gener i form af gyllestank over det meste af øen. Både turister og fastboende har beklaget sig gentagne gange over gyllesvineriet, men det vil en ny hjemmeside for “gylleramte” bornholmere gøre noget ved.

Siden er inspireret af en debat på Bornholm.nu. En medarbejder i den lokale landbrugsforening bebrejdede en klager, at han ikke havde bedt ejeren/lejeren/forpagteren om at få et varsel om kommende gyllespredning.

Hjemmesidens webmaster mener ikke, at det er dem, der generes af svineriet, som aktivt skal bede om et varsel(!), og det er ikke altid man ved, hvem der råder over marken. På siden kan man fremsende en meddelelse til den lokale landboforening, hvor man frabeder sig gylleudbringning omkring ens ejendom og/eller på bestemte datoer op til konfirmation, bryllup eller andre mærkedage.

Hjemmesidens service er landsdækkende, så brug den, hvis også du er plaget af gyllestank.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.