Breaking news! Fødevarestyrelsen indrømmer urent trav i MRSA-sag

skaermbillede-2016-10-15-12-07-25

Den seneste måneds afdækninger af sagen om svine-MRSA tager nu en uventet drejning. Hidtil har Fødevarestyrelsen afvist at have fjernet centrale anbefalinger om bekæmpelse af de resistente bakterier, der har spredt sig til størstedelen af de danske svinestalde.

Men nye oplysninger viser, at Fødevarestyrelsen rent faktisk vedkender sig, at man i mindst to tilfælde har frasorteret anbefalinger fra førende eksperter. Det skriver DR Nyheder 14. oktober 2016.

Undladt at informere politikere to gange

I DR-dokumentaren ’Den dag penicillinen ikke virker’ kom det frem, hvordan Fødevarestyrelsen fra 2008-2014 i flere tilfælde forhindrede eksperternes anbefalinger i at komme til politikernes kendskab. Dagen efter skred ministeren til handling.

esbenegederasmussen_dr

Fødevarestyrelsens direktør Esben Egede Rasmussen er atter i søgelyset, som ophavsmand til de famøse rettelser.

– Lige nu er der en masse snak i medierne om, hvad der kommer til at ske og ikke ske. Jeg vil ikke bære brænde til et bål, antændt af påstande. Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen meget nøgternt om en redegørelse, lød meldingen fra fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til Ritzau.

Fødevarestyrelsens redegørelse skal først ligge klar om to uger, men DR har fået aktindsigt i nogle af de dokumenter, der skal ligge til grund for redegørelsen.

Oplysningerne rummer blandt andet en 11 sider lang tidslinje over forløbet, som Fødevarestyrelsen udarbejdede 17. september i år.

Her vedkender Fødevarestyrelsen sig, at man i to tilfælde har undladt at informere politikerne om anbefalinger fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Begge forhold har hidtil været ukendte for offentligheden.

Læs hele artiklen.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.