Breaking News: Stor aktion til havs mandag mod havbrug ved Djursland

Stor aktion og demonstration mod flere havbrug ved Djurslands kyst går i gang mandag formiddag den 15. maj.

En række fartøjer med bl.a. de socialdemokratiske borgmestre fra Norddjurs og Samsø og en borgerlig politiker fra Syddjurs Kommune vil være om bord på Levende Hav’s kutter, Anton, sammen med bl.a. Ebeltoft Marineforenings mandskor og Jens Galschiøts skulptur Havfruen. Andre fartøjer fra bl.a. Greenpeace og Ebeltoft vil også være med.

Borgmester Jan Pedersen (S), Norddjurs kommune.

Det er den omstridte Lov 111 om flere havbrug, der kalder modstanderne sammen. Loven skal til 2. behandling i Folketinget på torsdag den 18. maj og 3. og endelig behandling ugen efter. Trods stor modstand fra mange borgere og eksperter ser det ud til, at loven bliver vedtaget. Ikke mindst efter, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti netop har besluttet sig til at stemme for trods deres tidligere skepsis.

Også selv om eksperter på en høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg fastslog, at der ikke er noget miljømæssigt råderum til den forurening, som flere havbrug vil medføre. Det med det miljømæssige råderum, er noget politikerne – ikke mindst miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) – har opfundet i deres hoveder. Det sagde flere eksperter på høringen.

Greenpeace sender en hurtigbåd til demonstrationen.

Derfor går organisationen Levende Hav, Greenpeace, Danmarks Sportsfiskerforbund, den lokale modstandsorganisation BLAK, Havbrugsgruppen Ebeltoft, Endelavegruppen, Danmarks Naturfredningsforening og som nævnt Norddjurs, Syddjurs og Samsø Kommuner nu i aktion.

Det hele starter mandag den 15. maj kl. 8.45 med afgang fra Ebeltoft af kutterne Anton og Hanne Christine. En time efter slutter borgmestre og pressefolk sig til ved øen Hjelm, hvor Greenpeace i en hurtigbåd sejler deltagere ud til kutterne. En række andre fartøjer ventes også.

Kontaktpersoner er skipperen på Anton, Knud Pedersen tlf. 20 48 74 21 – mail:  knud@levende-hav.dk, Christina Koll, Greenpeace, tlf. 28 10 90 21 – mail: ckoll@greenpeace.org

……hvis du vil være med – ligesom os:  www.gylle.dk er selvfølgelig ombord!

Comments

comments

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.