Stor aktion og demonstration mod flere havbrug ved Djurslands kyst går i gang mandag formiddag den 15. maj.

En række fartøjer med bl.a. de socialdemokratiske borgmestre fra Norddjurs og Samsø og en borgerlig politiker fra Syddjurs Kommune vil være om bord på Levende Hav’s kutter, Anton, sammen med bl.a. Ebeltoft Marineforenings mandskor og Jens Galschiøts skulptur Havfruen. Andre fartøjer fra bl.a. Greenpeace og Ebeltoft vil også være med.

Borgmester Jan Pedersen (S), Norddjurs kommune.

Det er den omstridte Lov 111 om flere havbrug, der kalder modstanderne sammen. Loven skal til 2. behandling i Folketinget på torsdag den 18. maj og 3. og endelig behandling ugen efter. Trods stor modstand fra mange borgere og eksperter ser det ud til, at loven bliver vedtaget. Ikke mindst efter, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti netop har besluttet sig til at stemme for trods deres tidligere skepsis.

Også selv om eksperter på en høring i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg fastslog, at der ikke er noget miljømæssigt råderum til den forurening, som flere havbrug vil medføre. Det med det miljømæssige råderum, er noget politikerne – ikke mindst miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) – har opfundet i deres hoveder. Det sagde flere eksperter på høringen.

Greenpeace sender en hurtigbåd til demonstrationen.

Derfor går organisationen Levende Hav, Greenpeace, Danmarks Sportsfiskerforbund, den lokale modstandsorganisation BLAK, Havbrugsgruppen Ebeltoft, Endelavegruppen, Danmarks Naturfredningsforening og som nævnt Norddjurs, Syddjurs og Samsø Kommuner nu i aktion.

Det hele starter mandag den 15. maj kl. 8.45 med afgang fra Ebeltoft af kutterne Anton og Hanne Christine. En time efter slutter borgmestre og pressefolk sig til ved øen Hjelm, hvor Greenpeace i en hurtigbåd sejler deltagere ud til kutterne. En række andre fartøjer ventes også.

Kontaktpersoner er skipperen på Anton, Knud Pedersen tlf. 20 48 74 21 – mail:  knud@levende-hav.dk, Christina Koll, Greenpeace, tlf. 28 10 90 21 – mail: ckoll@greenpeace.org

……hvis du vil være med – ligesom os:  www.gylle.dk er selvfølgelig ombord!

Comments are closed.