Brev til alle unge atleter, som drømmer om Tokyo i 2020

 

Af Takashi Hirose

Fakta du bør vide om Fukushima

Til det 125. møde i Den Internationale Olympiske Komité 7. september 2013 udtalte Japans premierminister Shinzo Abe følgende:

”Nogen gør sig bekymringer om Fukushima. Lad mig forsikre Dem, at situationen er under kontrol. Den har aldrig og vil aldrig volde nogen skade på Tokyo.”

Denne udtalelse vil helt sikkert blive husket som en af de store løgne i moderne tid. I Japan er der folk, der kalder det den “Abesolutte løgn”. Men i tillid til den besluttede IOC at give OL i 2020 til Tokyo.

Den japanske regerings talsmænd forsvarer Abes udtalelse med at sige, at strålingsniveauet i Stillehavet endnu ikke har oversteget sikkerhedsstandarden.

NHK_Interview_Hirose_Takashi_30_03_2011

Takashi Hirose.

Det minder om den gamle historie om den mand, der sprang ud fra en ti-etagers bygning, og hver gang han passerede en ny etage, kunne man høre ham sige: “Så langt, så godt.”

Husk lige, at vi taler om Stillehavet – den største vand-samling på jorden, og ifølge alt vi ved, i universet. Tokyo Electric Power Company – TEPCO – har nu hældt vand gennem sin nedsmeltede reaktor på Fukushima og ud i havet to og et halvt år, og indtil videre har Stillehavet været i stand til at fortynde det til under sikkerhedsstandarden. Så langt så godt. Men der er ingen udsigt overhovedet til, at der bliver lukket for vandet.

Her er otte ting, du bør vide:

(læs hele brevet her).

Takashi Hirose er forfatter til Fukushima Meltdown: The World’s First Earthquake-Tsunami-Nuclear Disaster (2011). Den kan bestilles på Amazon både som Kindle e-book og Createspace on-demand bog.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.