Af Takashi Hirose

Fakta du bør vide om Fukushima

Til det 125. møde i Den Internationale Olympiske Komité 7. september 2013 udtalte Japans premierminister Shinzo Abe følgende:

”Nogen gør sig bekymringer om Fukushima. Lad mig forsikre Dem, at situationen er under kontrol. Den har aldrig og vil aldrig volde nogen skade på Tokyo.”

Denne udtalelse vil helt sikkert blive husket som en af de store løgne i moderne tid. I Japan er der folk, der kalder det den “Abesolutte løgn”. Men i tillid til den besluttede IOC at give OL i 2020 til Tokyo.

Den japanske regerings talsmænd forsvarer Abes udtalelse med at sige, at strålingsniveauet i Stillehavet endnu ikke har oversteget sikkerhedsstandarden.

NHK_Interview_Hirose_Takashi_30_03_2011
Takashi Hirose.

Det minder om den gamle historie om den mand, der sprang ud fra en ti-etagers bygning, og hver gang han passerede en ny etage, kunne man høre ham sige: “Så langt, så godt.”

Husk lige, at vi taler om Stillehavet – den største vand-samling på jorden, og ifølge alt vi ved, i universet. Tokyo Electric Power Company – TEPCO – har nu hældt vand gennem sin nedsmeltede reaktor på Fukushima og ud i havet to og et halvt år, og indtil videre har Stillehavet været i stand til at fortynde det til under sikkerhedsstandarden. Så langt så godt. Men der er ingen udsigt overhovedet til, at der bliver lukket for vandet.

Her er otte ting, du bør vide:

(læs hele brevet her).

Takashi Hirose er forfatter til Fukushima Meltdown: The World’s First Earthquake-Tsunami-Nuclear Disaster (2011). Den kan bestilles på Amazon både som Kindle e-book og Createspace on-demand bog.

 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.