Barnkyssersvin
Så er der atter åbnet for nærkontakt mellem børn og MRSA-svin af fødevareminister Dan Jørgensen (S).

Uden nogen ståhej eller pressemeddelelser har fødevareminister Dan Jørgensen (S) ophævet det midlertidige forbud mod skolebesøg på MRSA-inficerede svinefabrikker. Man har i al stilhed omredigeret retningslinjerne for forhold vedrørende ansatte og andre personer på MRSA-inficerede virksomheder pr. 18. december 2014.

I ministeriets guide til “Åbent Hus” på de smittefarlige fabrikker hedder det nu, at selv MRSA-inficerede svinefabrikker kan benyttes “som besøgsgårde for almindeligt sunde og raske personer”.

Dog skal der benyttes engangsfodtøj eller desinficerbare støvler, tøj skal vaskes ved mindst 60 grader efter besøget og alle gæster skal huske at vaske hænder.

Med beslutningen om at genåbne MRSA-fabrikkerne får den private interesseorganisation landbrug & Fødevarer mulighed for at genoptage sin omdiskuterede reklamekampagne for svineerhvervet med bl.a. skoleklassebesøg på fabrikkerne. Siden 2011 har Landbrug & Fødevarer gennem sin besøgsordning lokket 45.000 skolebørn ind i de danske mink-, kyllinge- og svinefabrikker uden at orientere om den voksende MRSA-epidemi, som hærger agroproducenternes industrianlæg i disse år.

Selv om det er utilsigtet, så fungerer Landbrug & Fødevarers skolebesøgsordning derfor i realiteten som et biologisk forsøg, hvor man i storskala afprøver smitsomheden af de resistente bakterier. Ifølge flere lægefaglige eksperter betragtes dette som “dybt betænkeligt”.

Skolebesøgene blev stoppet af sundhedsminister Nick Hækkerup i august 2014, men Fødevarestyrelsen har nu genåbnet MRSA-fabrikkerne.

Visited 9 times, 7 visit(s) today

Comments are closed.