Standup-komikeren Dan Jørgensen
Der er ingen grund til at frygte svine-MRSA, påstår Dan Jørgensen (S).

Trods klare advarsler fra alle førende MRSA-eksperter fastholder fødevareminister Dan Jørgensen (S) og Fødevarestyrelsen, at MRSACC398 ikke er noget problem for andre end de ansatte på svinefabrikkerne. Familier med børn, skolekasser og børnehaver kan trygt tage på fabriksbesøg uden at frygte de farlige infektioner.

Afsløringen af de tre første hidtil hemmelig-holdte dødsfald på grund af svinebakterien har ikke ændret ministerens “holdning”. Det kan godt være, man får bakterierne på sig under besøget, men de falder hurtigt af igen, hedder det ifølge ministerens vejledning på hjemmesiden.

Det er Sundhedsstyrelsens påstande, der videregives i Fødevareministeriets vejledning, men den er dog skrevet halvanden måned før, det blev afsløret, at Sundhedsstyrelsen havde hemmeligholdt MRSA-dødsfald i to år for både offentligheden og politikerne. Ifølge oplysninger på forhenværende fødevareminister Mette Gjerskovs facebook, vidste hun intet om de MRSA-døde patienter i sin ministerperiode. Den daværende sundhedsminister Astrid Krag har ikke kommenteret spørgsmålet.

Mette Gjerskov - Fødevareminister, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
Mette Gjerskov (S) fik intet at vide om MRSA-dødsfald, påstår den forhenværende minister.

Her er Dan Jørgensens skråsikre garantier som de fremstår på fødevarestyrelsens hjemmeside:

Du og din familie kan tage på gårdbesøg uden at være bange for MRSA

Selvom du kun kommer sjældent i en svinestald med MRSA, kan du godt blive smittet med husdyr-MRSA. Du vil dog i reglen hurtigt tabe husdyr-MRSA igen.

Af Sundhedsstyrelsens ”Vejledning om forebyggelse af spredning af MRSA” fremgår det, at kortvarige besøg i MRSA-positive besætninger ikke er særligt risikable i forhold til at blive smittet med MRSA. For almindeligt sunde og raske personer er der derfor ifølge Sundhedsstyrelsen ikke en væsentlig risiko ved at besøge en gård, hvor der er påvist MRSA.

Som besøgende i en besætning er der nogle grundlæggende hygiejneforholdsregler, landmanden skal minde dig om at følge:

• Brug gummistøvler eller andet fodtøj, der kan rengøres og desinficeres, eller engangsstøvleovertræk, der efterlades på ejendommen

• Anvend i besætningen enten besætningens eget tøj eller overtrækstøj, der vaskes ved mindst 60 grader, inden det bliver brugt i en anden besætning

• Sørg for grundig håndvask efter besøg

• Vask og desinficer udstyr eller værktøj, der har været i kontakt med dyr, gødning eller andet, inden det bliver brugt i en anden besætning.

Disse garantier er udstedt af Fødevareministeriet 26. marts 2014.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.