Dansen på engen

Spread the love

Leslaaning-460x259pxDer er budt op til en festlig dag, når Danmarks Naturfrednings-forening inviterer til leslåning som i de gode gamle dage søndag den 15. juni på den fynske gård Stenbjerglykke. Det danske landshold i leslåning vil undervise på dagen, så der er garanti for gode resultater. Det skriver Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse 12. maj 2014.

Tag familien med til en dejlig dag, hvor I får en introduktion til det traditionelle håndværk, der stort set er forsvundet, tilbyder foreningen. Det er en skam, da det både er en sjov og sund aktivitet for hele familien. Samtidig er det en skånsom måde at pleje naturen på – hvad enten det er sommerhusgrunden eller blomsterengen.

Danmarks Naturfredningsforening har hyret det danske landshold i leslåning, der sammen med professionelle naturplejere vil stå for dagens undervisning. Nick Leyssac fra Danmarks Naturfredningsforening  fortæller:

– Alle kan lære at slå med le – hvis blot man kommer godt fra start. Når teknikken først er lært, er det som en dans på engen, der både kan bruges til at vedligeholde blomsterengen i sommerhuset eller i naturen.

Kurset finder sted i smukke omgivelser på den økologiske gård Stenbjerglykke, Vester Skerninge, Fyn.

På gården er der masser af plads til børn og leg, og man kan opleve et landbrug som på bedstefars tid. Kornet høstes med le, og der er både heste, geder, får, gæs og høns. Kort sagt kan man opleve ”den autentiske bonderøv”.

Kurset er en del af Danmarks Naturfredningsforenings ”Naturens Universitet”. Deltagelse koster 500 kr. og prisen inkluderer undervisning af Danmarks bedste leslåere, frokost, kage, kaffe, the og vand. Vi sørger for førsteklasses udstyr.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.