LandbrugskontrolEn dansk sammenligning viser, at svenske landmænd kontrolleres næsten dobbelt så hårdt som i andre EU-lande trods færre dyr og mindre intensivt landbrug. Risikoen for dyre støttefradrag ved gentagne overtrædelser af krydsoverensstemmelseskravene er fire gange højere i Sverige end i Danmark, og seks gange højere end i Holland. Det skriver svenske Landbruk & Skogsland 17. april 2015.

Det er konsulentfirmaet PA Consulting Group, der i 2013 gennemførte en undersøgelse bestilt af de danske myndigheder og organisationer i landbrugs- og fødevareindustrien den. Årsagen var, at man ønskede at undersøge, om danske landmænd blev kontrolleret hårdere for overtrædelser af kravene om krydsoverensstemmelse vedrørende dyrevelfærd.

boycott_sweedish-001-225x300
De svenske forbrugere har et kritisk øje på de slappe krav om dyrevelfærd i dansk svineproduktion. I efteråret 2014 resulterede modviljen i en regulær boykot.

De sammenlignede lande var Danmark, Sverige, Holland og den tyske stat Slesvig-Holsten. Undersøgelsen viser, at danske landmænd slipper langt billigere end deres kolleger, til trods for at Landbrug & Fødevarer gang på gang påstår det modsatte.

De svenske landmænd kontrolleres næsten dobbelt så hårdt som de andre lande i sammenligningen, selv om Sverige har langt færre husdyr og en landbrugssektor, der kategoriseres som mindre intensiv. De andre landes landbrug anses for at være intensivt.

Læs svenske politikeres kommentarer her.

Comments are closed.