De risikerer livet for at rydde op efter Fukushima-tragedien

Atomkatastrofen i Fukushima skete for mere end fire år siden, og alligevel kæmper Japan stadig med eftervirkningerne og bruger milliarder af dollars på at rydde op i det område, som fotografer og filmfolk, der har besøgt den såkaldte “no go zone”, beskriver som en “post-apokalyptisk ødemark.”

Det skriver Ecowatch, 28. december 2015.

Mere end 100.000 mennesker lever stadig fordrevet fra deres hjem af katastrofen, og den japanske regering arbejder stadig på at rense det forurenede område, som man anslår vil koste 50 mia. US$. Folk i frontlinien af denne oprydning er kendt som “atom-sigøjnere“, der udsætter sig selv for farlige mængder af stråling, mens de forsøger at fjerne atomaffaldet.

Se “atom-sigøjnerne” risikerer deres liv i denne video fra Seeker Stories.

Fukushima_wastland

Hele egnen omkring det ødelagte atomværk er “no go zone” for de 100.000 japanere, der tidligere levede her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.