Derfor bør ingen nogensinde opdrætte hvide tigre

WhiteTiger

Den hvide tiger Kenny med den korte snude og de store dentale problemer.

Et enkelt kig på Kenny, og det er klart, hvorfor hvide tigre ikke bør avles. Det skriver Ameena Schelling, 5. december 2015, på hjemmesiden for dyreværns-organisationen The Dodo.

Tigeren Kenny blev reddet i år 2000 i en alder af omkring to år. Den levede under elendige forhold hos privat opdrætter i Arkansas, men på grund af dens åbenlyse deformiteter kunne den ikke sælges, så opdrætteren kontaktede Terpentin Creek Wildlife Refuge for at slippe af med den.

Ameena

Ameena Schelling.

“Den opdrætter, vi reddede ham fra, sagde, at han hele tiden løb sit ansigt ind i væggen,” udtaler Emily McCormack, dyrepasser hos Terpentin Creek, til The Dodo. “Men det var klart, at der ikke var tilfældet.” Snarere var det tydeligt, at Kennys besynderlige udseende var det overraskende resultat af generationers indavl, i forsøget på at skabe hvide tigre.

WhiteTiger_NormalTiger

Forskellen er til at få øje på.

Med den korte snude, brede ansigt og åbenlyse tandproblemer ville de fleste mennesker ikke umiddelbart genkende Kenny som en tiger. Willie, en orangefarvet tiger, der blev reddet sammen med Kenny, og som sandsynligvis var dens bror, var fuldstændig skeløjet.

Opdrættere, visse zoologiske haver og entertainere, der anvender dem, beskriver hvide tigre som en truet art med behov for beskyttelse, men den fortælling kan næppe være længere fra sandheden, udtaler Susan Bass, PR repræsentant for Big Cat Rescue ( BCR) i Florida.

“Hvide tigre er ikke en art, og de er ikke i fare. De findes overhovedet ikke i naturen,” udtalte Bass til The Dodo. “Der er så mange misforståelser omkring hvide tigre.”

Læs hele historien her.

WhiteTiger-liggende

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.