WhiteTiger
Den hvide tiger Kenny med den korte snude og de store dentale problemer.

Et enkelt kig på Kenny, og det er klart, hvorfor hvide tigre ikke bør avles. Det skriver Ameena Schelling, 5. december 2015, på hjemmesiden for dyreværns-organisationen The Dodo.

Tigeren Kenny blev reddet i år 2000 i en alder af omkring to år. Den levede under elendige forhold hos privat opdrætter i Arkansas, men på grund af dens åbenlyse deformiteter kunne den ikke sælges, så opdrætteren kontaktede Terpentin Creek Wildlife Refuge for at slippe af med den.

Ameena
Ameena Schelling.

“Den opdrætter, vi reddede ham fra, sagde, at han hele tiden løb sit ansigt ind i væggen,” udtaler Emily McCormack, dyrepasser hos Terpentin Creek, til The Dodo. “Men det var klart, at der ikke var tilfældet.” Snarere var det tydeligt, at Kennys besynderlige udseende var det overraskende resultat af generationers indavl, i forsøget på at skabe hvide tigre.

WhiteTiger_NormalTiger
Forskellen er til at få øje på.

Med den korte snude, brede ansigt og åbenlyse tandproblemer ville de fleste mennesker ikke umiddelbart genkende Kenny som en tiger. Willie, en orangefarvet tiger, der blev reddet sammen med Kenny, og som sandsynligvis var dens bror, var fuldstændig skeløjet.

Opdrættere, visse zoologiske haver og entertainere, der anvender dem, beskriver hvide tigre som en truet art med behov for beskyttelse, men den fortælling kan næppe være længere fra sandheden, udtaler Susan Bass, PR repræsentant for Big Cat Rescue ( BCR) i Florida.

“Hvide tigre er ikke en art, og de er ikke i fare. De findes overhovedet ikke i naturen,” udtalte Bass til The Dodo. “Der er så mange misforståelser omkring hvide tigre.”

Læs hele historien her.

WhiteTiger-liggende

Visited 108 times, 42 visit(s) today

Comments are closed.