traktordemo_11
Bæredygtigt Landbrug har stået bag en traktordemonstration i 2011 på Rådhuspladsen i København men uden at opnå resultater. Foto: Dansk Natur/Michael Stoltze.

Takket være tre millioner kroner i “tilskud” fra fire forsikringsselskaber er det lykkedes protestbevægelsen Bæredygtigt Landbrug (BL) at vende et blodrødt underskudsregnskab til et beskedent plus i 2014.

Men bevægelsen styrtbløder medlemmer, så trods det positive regnskab budgetteres der med et stort nul i det kommende år. Det skriver fagbladet Grovvarenyt, nr. 9, 2015.

BL-direktøren Bjarne Nigaard begrunder den forsigtige kurs med, at man ikke kan være sikker på at få lige så mange bidrag og donationer, som hidtil. Desuden mister BL flere medlemmer, end der kommer nye til. I de seneste fire år har bevægelsen mistet 200 medlemmer om  året.

Nigaard skyder alene skylden for medlemsflugten på den finansielle krise. Til Grovvarenyt siger han: -Det er landmænd som må prioritere benhårdt, og landmænd, der har måttet forlade erhvervet.

Og det er ikke slut, mener foreningens formand, gårdejer Flemming Fuglede Jørgensen: -Jeg kan da godt frygte, at vi mister 1000 i år. For det er da klart, at vi har de store produktionslandmænd hos os, og det er dem, der er midt i stormens øje i øjeblikket.

Foreningen skulle angiveligt tælle 4065 medlemmer for tiden, men hvor mange der er aktive agroproducenter, oplyses ikke.

Comments are closed.