Først når den sidste lomvie er skudt, vil de forstå alvoren…

Lomvier_på_brættet

NajaNyt fra Grønland:

Naaja Nathanielsen fra partiet Inuit Ataqatigiit (IA) har stillet Naalakkersuisut nedenstående § 37-spørgsmål. Naalakkersuisut er den grønlandske regering.

GrønlandskeLomvier

Det stillede §37-spørgsmål blev besvaret 29. januar 2016 af Karl-Kristian Kruse, der er regeringstalsmand for fangst, fiskeri og landbrug. Han skriver bl.a.:

Karl-Kristian-Kruse“Ja, jeg er klar over at der findes en grænse for jagttryk på en given art, hvis bestande skal bevares. I den sammenhæng er det vigtigt igen atunderstrege vigtigheden af at se på brugervid en og høringssvar, og ikke kun se på biologernes rådgivning. Det er ikke kun fangsten der truer bestanden og fuglenes habitater. Klimaændringer, trafik og andre menneskelige aktiviteter spiller en stor rolle, og hvad nabo-landene gør, hvor vi deler bestande med har også en afgørende rolle.”

Læs hele svaret her.

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.