![Sortfods_svin001_web | Gylle.dk Sortfods_svin001_web](https://i0.wp.com/gylle.dk/wp-content/uploads/2015/01/Sortfods_svin001_web-480x355.gif?resize=344%2C255)
De franske forbrugere spiser flere økologiske skinker end de danske forbrugere, og hele 39 pct. af det danske økologiske svinekød bliver ifølge nye tal fra Friland afsat til franskmændene, mens danskerne blot køber 34 procent af det økologiske svinekød.
Det skriver Foodculture.dk, der er et reklamemedie fra den private interesseorganisation Landbrug & Fødevarer.
Franskmændene spiser hvert år i omegnen af 150.000 danske økologiske skinker, fortæller administrerende direktør i Friland, Henrik Billman. Det svarer til en omsætning på cirka 50 millioner kroner for virksomheden.
Forklaringen er ifølge Henrik Biilman, at der er mange flere franskmænd til at fortære skinken. Men han mener også, at danskerne ikke har en lige så stor interesse for reelle stykker økologisk svinekød, som de har i Frankrig.
Om det betyder noget, at franskmændene heller ikke oplever den samme hetzagtige stemning mod alt økologisk fra det konventionelle landbrug og fra visse medier som i Danmark, kommenteres der ikke på af Foodculture.dk-redaktionen.
“Vi kan sælge flere økologiske skinker i Frankrig, fordi efterspørgslen efter skinker er større, og så får vi samlet set en højere pris for produktet, end vi gør i Danmark, til landmændene, når vi sælger kødet, der hvor det efterspørges,” siger Henrik Biilman til Foodculture. dk.