FrieBonder_MRSA001_crop

Den eksplosive udvikling i epidemien med svine-MRSA bør standses – inden det er for sent. Ellers kommer danske landmænd til at arbejde med de smittefarlige grise i al overskuelig fremtid.

“Det ønsker vi ikke”, udtaler formanden for Frie Bønder – Levende Land i en pressemeddelelse, der bl.a. er gengivet i LandbrugØst 29. juli 2014.

Foreningen opstiller en tre-punkts strategi til imødegåelse af epidemien. Først bør man standse smittestrømmen fra svinefabrikker til lokalsamfund. Dernæst skal der indføres en “hygiejnepligt”, så man kan straffe virksomheder økonomisk, der sjusker med medarbejdernes tvungne hygiejne. Endelig bør man gå i gang med at sanere de allerede smittede fabrikker på samme måde, som der bekæmpes salmonella, PRRS og andre smitsomme sygdomme i SPF-systemet.

“Som det er i dag, tvinges alle svineproducenter til at risikere smitte, fordi det ikke er muligt at købe garanteret smittefri smågrise eller avlsdyr. Det kan vi ikke leve med i al evighed”, fastslår Hans Jørgen Nygaard.

Læs også Frie Bønders debatindlæg i Jyllands-Posten 2. august med titlen: MRSA-bakterier er kun fortroppen.

 

 

Comments are closed.