Gade løber af pladsen i utide

JelvedSoren_Gade

Søren Gade går i utide efter strid med formanden.

Martin Merrild_snakkersort

Minkavler Merrild er kendt som en kolerisk herre.

Det er interne uenigheder om organisationen i Landbrug og Fødevarer, der har fået Søren Gade til at forlade den private interesse-organisation.

Det skriver Ritzau 24.  september 2014.

Det bekræfter formand Martin Merrild, som begræder den tidligere forsvarsministers exit.

– Søren har været meget ude af huset, og vi har følt, at vi var nødt til at kompensere, så vi havde kraft til at løse de daglige problemer, der var i huset.

– Det har vi arbejdet med et stykke tid og lagt op til, at vi skulle finde en fælles løsning, og den løsning, det endte med, syntes Søren så ikke om, forklarer han til Ritzau.

Så Søren Gades engagement i samfundet har betydet, at der har manglet ledelse indadtil i organisationen?
– Du får ikke mig til at sige, at der har manglet noget.
– Jeg siger bare, det er helt naturligt, at når man er så aktiv og har været så meget til rådighed, så er der er et vist antal timer i døgnet, og det vil sige, at der er nogle timer, hvor det simpelthen ikke har slået til, siger formanden.

Merrild understreger, at Gades offentlige profil har været et ønske fra organisationen.
– Det har været fuldstændig bevidst fra vores side. Vi har ønsket, at Søren var ude, og vi har bedt ham om det, og der er ingen som helst uoverensstemmelse i det.
– Vi har kunnet se, hvad Søren har betydet for vores placering i det danske samfund, og det har vi ønsket, forklarer Martin Merrild.

Hvis I ikke har været utilfredse, hvorfor laver I så en løsning, som ender med at han går sin vej?
– Sådan går det en gang imellem. Vi har prøvet os frem og til sidst måtte vi desværre konstatere, at det som vi synes var nødvendigt, kunne vi ikke blive enige om.

Har I taget ham nok med på råd i processen, når det ender sådan her?
– Det kan du stille 10 spørgsmål om. Jeg er ked af, at det er endt sådan har, for vi har været rigtig glade for Søren.
– Vi har selv bedt ham om at være meget udadvendt, men vi har også en kompliceret organisation, som kræver meget bevågenhed i det daglige, og det har simpelthen været svært at forene, konstaterer Martin Merrild overfor Ritzau.

Søren Gade exit kommer efter en række møgsager med bl.a. den fordækte propaganda TV-film om svineproduktion, forårets MRSA-skandale og den store svindelsag med EU-midler fra januar 2014, hvor Søren Gades rolle som øverste ansvarlige for det såkaldte Videncenter for Svineproduktion aldrig er blevet belyst. Svindelsagen er en direkte årsag til blodrøde regnskabstal hos Landbrug & Fødevarer og har medført en sparerunde med afskedigelser og aflysning af organisationens julefrokost.

Søren Gade har tidligere forladt en vigtig stilling i utide. I 2010 trak han sig som Venstres forsvarsminister på grund af en politisag mod ministerens spindoktor.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.