DNOprob
Dagens bemærkelsesværdige grønne opråb i de større aviser landet over.

Hver fjerde dansker, som stemte på Socialdemokraterne, hver tredje radikale vælger og næsten halvdelen af SF´s vælgere er utilfredse med den indsats, som deres partier siden valget i 2011 har gjort for natur, miljø og klima.

Det viser en ny meningsmåling fra Analyse Danmark, som understreger den frustration blandt befolkningen, som organisationerne også mærker, når de kommer rundt i landet og taler med folk.

­– Regeringen lovede os en ambitiøs naturpolitik, og de er kommet med mange fine ord og inspirationskataloger og rapporter. Men efter to år med regeringsmagten har vi endnu ikke set en eneste konkret beslutning, der for alvor vil ændre naturens tilstand. Tværtimod oplever vi snarere, at hensynet til natur og miljø må vige, hvis det kan gavne erhvervslivets økonomi, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, som er præsident i Danmarks Naturfredningsforening og initiativtager til det fælles grønne opråb.

Hun savner at se regeringen tage nogle konkrete politiske beslutninger, som skaber den forandring, politikerne selv skrev ind i regeringsgrundlaget: Som for eksempel en effektiv indsats mod sprøjtegift i drikkevandet, større naturarealer og at landbruget skal foregå på en mere bæredygtig måde.

At danskerne stadig vægter hensynet til natur, miljø og klimainteresser højt fremgår også af Analyse Danmarks undersøgelse.

På spørgsmålet om hvor stor betydning det har, om politikerne prioriterer at tage vare på natur- miljø og klimainteresser, svarer 55 procent af Socialdemokraternes vælgere, 65 procent af SF-vælgerne og hele 75 procent af de radikale vælgere, at politikernes prioritering af netop de områder vil spille ind eller have afgørende betydning for, hvor vælgerne sætter deres kryds, hvis der var valg nu.

Det samme gør i øvrigt en stor del af de borgerlige vælgere. Både blandt de vælgere, som i 2011 stemte på Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti svarer omkring 40 procent, at det også spiller ind eller har afgørende betydning for, hvor de sætter deres kryds, om politikerne tager vare på natur, miljø og klima.

Hør den ramsaltede  kritik på facebook  fra fuglevennerne i Dansk Ornitologisk Forening.

Læs Rune Engelbreths hudflettende kommentar  “Fra røven af 4. til røven af 5. division” på bloggen i Politiken.i

 

Comments are closed.