Hvam: Dansk landbrug er sgu for meget!

Plakat_OriginalSelv blandt standup-komikere har man svært ved at se det sjove i dansk landbrug. Frank Hvam er mindst lige så forarget og provokeret af de besynderlige forhold i store dele af det gennemsubsidierede erhverv.

Frank Hvam er i politisk hopla – klar til at spidde et dansk erhverv, der alt for længe har fået lov til at køre i industriel selvsving, og som efterhånden kun genererer gæld, gæld og overproduktion, på bekostning af dyrevelfærd, miljøforbedringer og spildte statsindtægter. Sådan anmelder en seer showets landbrugssatire…

Men tag en pause og nyd de syv minutters rå opsang til de forgældede agroproducenter. Her er linket. Det blev offentliggjort den 22/03/2013, men stammer vist fra en live-optræden i 2009.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.