SolarRoadsSandpoint 2 - small
Sådan kunne fremtidens kraftværker se ud med “Solar Roads”.

Del gerne denne video med andre! Det ville være fantastisk at opleve noget som dette ske i vores levetid!

Sådan skriver aktivist-siden www.trueactivist.com om denne video, der allerede er blevet set af over otte millioner mennesker. En indsamlingskampagne er i øjeblikket i gang for projektet “Solar Veje”, som helt grundlæggende ville omdanne alle veje til elektricitetsproducerende solpaneler, og derigennnem afskaffe vores afhængighed af olie.

Se videoen nedenfor, og hvis du ønsker at deltage i kampagnen, så klik her.

Herhjemme viser en netop afsluttet undersøgelse, at 1,6 millioner danske hustage egner sig til solceller. Det skriver Ingeniøren 4. juni 2014.

Hvis vi sætter solceller på alle de velegnede tage herhjemme, kan vi producere dobbelt så meget strøm, som samtlige husstande bruger, viser tysk firmas analyse.

En analyse af hældninger og placering af alle danske tagflader afslører, hvilke bygninger der egner sig til solcelleanlæg. Analysen indeholder endda et forslag til, hvilken type solcelleanlæg der passer til det enkelte tag.

Det tyske selskab Die Energiegesellschafter EG har foretaget kortlægningen, og resultatet er lagt ud på websitet Energyroof.dk.

»Vi har identificeret 1,59 mio. bygninger, som har tagflader, der enten egner sig godt eller meget godt til solenergi. Sammenlagt giver det et installationspotentiale på 14,7 GWp solcelleanlæg. Hvis halvdelen af disse anlæg rent faktisk bliver realiseret, vil solcelleanlæggene producere det, som svarer til det årlige elforbrug i samtlige danske, private husholdninger. Derudover er det også muligt at installere solvarmeanlæg,« siger Stephan Wilforth, som er direktør for selskabet, i en pressemeddelelse.

Comments are closed.