Efter årtiers grisefest vender forbrugerne sig overalt i EU mod svinekødet, og Jensens Bøfhus er ude i vanskeligheder. Privatfoto

Kødfabrikkerne mærker presset – der blev produceret kød nok til det tyske hjemmemarked til at dække 116 % af landets efterspørgsel i 2022

Kødforbruget i Tyskland faldt til det laveste niveau i mere end tre årtier i 2022 ledet af faldende interesse for svinekød, viser data. Det skriver Jessica Broadbent for JustFood den 3. april 2023.

Den gennemsnitlige tysker spiste 52 kg kød sidste år, et fald på omkring 4,2 kg fra niveauet i 2021 og det laveste siden regeringen begyndte at måle kødforbruget i 1989.

Kilde: JustFood

I mellemtiden falder produktionsniveauet i landet midt i den faldende efterspørgsel, viser foreløbige tal fra Federal Information Center for Agriculture.

I 2022 blev der produceret 9,8 % mindre svinekød end i 2021 og 8,2 % mindre okse- og kalvekød. Nettoproduktionen af fjerkrækød faldt med 2,9 pct.

Tyske svineproducenter har set skriften på væggen – de lukker og slukker i hobetal

Kødfabrikkerne mærker presset, mens de kæmper for at sælge ind på markedet – alene indenlandsk kødproduktion i Tyskland leverede nok volumen til at imødekomme 116 % af efterspørgslen i 2022. Inden for fjerkræ opfyldte den indenlandske produktion dog kun 97,4 % af markedets efterspørgsel.

Sidste år annoncerede kødkoncernen Danish Crown lukningen af et anlæg med 200 ansatte i Tyskland med henvisning til det faldende antal slagtede dyr og det faldende forbrug af svinekød.

Bannerbillede: Grisefesten er forbi. Hvad miljøorganisationer og visionære politikere aldrig har magtet, klarer nu de rå markedskræfter, dvs. forbrugerne. Privatfoto

Skriv en kommentar