Netavisen Pio har bedt Troels Lund Poulsen oplyse, om han har modtaget støtte fra Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere op til valget i 2019. Lund Poulsen har ikke ønsket at svare. Pressefoto

Minkorganisationerne erkender, at man støtter udvalgte politikere med valgkampbidrag – vil ikke svare på om Venstres Troels Lund Poulsen har fået støtte. Det skriver redaktør Jan Kjærgaard den 16. november 2020 på netavisen Pio. Vi bringer et uddrag:

Kopenhagen Fur og interesseorganisationen Danske Minkavlere erkender nu, at man op til valget i 2019 støttede udvalgte danske politikere med valgkampbidrag.

“Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere yder valgbidrag til politikere i lighed med de fleste andre brancheorganisationer og fagforeninger. Støtten gives som udgangspunkt til politikere, der på den ene eller anden måde har udvist interesse for pelsdyrerhvervet. Det kan for eksempel være ved besøg på en minkfarm, Kopenhagen Furs auktioner og kreative afdeling, Studio, eller erhvervets forskningsafdeling,” skriver Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere i en mail til Netavisen Pio.

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere skriver, at man ikke stiller krav om politiske modydelser for valgkampbidragene til udvalgte politikere:

“Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere stiller ingen krav til, hvordan støtten anvendes eller om politiske modydelser.”

Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur undlader at af- eller bekræfte om minkorganisationerne – eller dennes formand, Tage Pedersen (billedet), har støttet Venstres finanspolitiske ordfører, Troels Lund Poulsen, med støttebeløb op til folketingsvalget i 2019. Pressefoto fra Kopenhagen Fur

Vi følger reglerne

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere understreger, at man følger reglerne på området:

“Tildelingen af støtten følger reglerne på området. Efter reglerne er det modtageren, der skal oplyse om støttebidrag. Beløb op til 20.000 kr. er som udgangspunkt undtaget for oplysningspligten, men den enkelte modtager kan vælge at offentliggøre bidragydere. Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere respekterer den enkelte modtagers beslutning om offentliggørelse, og forholder sig i øvrigt ikke til dette.”

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere understreger i sit skriftlige svar, at støttebidrag fra minkavlernes organisationer skal være med til at “fremme den demokratiske debat”:

“Med stærke rødder i andelsbevægelsen, ønsker Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere at bidrage til at sikre en levende, demokratisk debat. Det kræver, at både enkeltpersoner og organisationer engagerer sig og søger viden. Støttebidrag fra Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere er møntet på at fremme en demokratisk debat med udgangspunkt i folkestyret.”

Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur svarer ikke på, hvilke politikere minkorganisationerne har ydet bidrag til op til folketingsvalget i 2019 – endsige med hvilke beløb.

Oplyser intet om Troels Lund Poulsen

Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur undlader at af- eller bekræfte om minkorganisationerne – eller dennes formand, Tage Pedersen, har støttet Venstres finanspolitiske ordfører, Troels Lund Poulsen, med støttebeløb op til folketingsvalget i 2019.

Troels Lund Poulsen er opstillet for Venstre i Hedensted-kredsen. Formanden for Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere, Tage Pedersen, bor i Hedensted. Hans mink-firmaer – samlet i Sole Gruppen – har hovedkvarter i Hedensted.

Netavisen Pio har bedt Troels Lund Poulsen oplyse, om han har modtaget støtte fra Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere op til valget i 2019. Og også om han har modtaget valgkampbidrag op til valget i 2019 fra Tage Pedersen ellers dennes selskaber.

Men Troels Lund Poulsen har ikke reageret på Netavisen Pio’s henvendelser.

Læs hele artiklen

Redaktionen tilføjer:

Det er ikke første gang, at medierne afslører den økonomiske forbindelse mellem minkfabrikanterne og det liberale parti Venstre. Her er hvad Jyllands-Posten kunne afsløre allerede for otte år siden:

28.05.2014 kl. 19:23

Venstre har skjult sponsorstøtte for myndighederne

Kopenhagen Fur betalte i 2012 70.000 kr. til Venstre, men først da Lars Løkkes tøjregninger blev afsløret, oplyste partiet noget om støtten til myndighederne. Strafferammen går op til fire måneders fængsel.

 

Bannerfoto: Kopenhagen Fur Pressefoto

Kommentarer

  1. Jens Frydendal

    Der er al mulig grund til at tro, at politikerne bliver betalt af diverse interesseorganisationer over en bred kam. Det er ikke godt for Danmarks ry som et land med lav korruption, at man på den måde kan købe sig til politisk indflydelse. Det bør være sådan at alle beløb, der gives til politikere eller politiske partier skal opgives, så vi ved valgene ved, hvilket firma det er man stemmer på.

  2. Lav korruption?

  3. Tine Gjerløv

    Det kan vel ikke siges mere klart end her: Invester i en politiker og få indflydelse https://landbrugsavisen.dk/s%C3%B8ren-pind-invest%C3%A9r-og-f%C3%A5-indflydelse

Skriv en kommentar