Kriminelt at afsløre svineri i USA

Der er fremsat lovforslag i seks amerikanske stater, der vil gøre det til en kriminel lovovertrædelse at filme dyremishandling på svinefabrikker, slagterier, minkfarme og lignende agroindustrier. Ligeledes vil det blive kriminelt at indsende jobansøgninger, der har som formål at gøre det muligt for dyreværnsaktivister og journalister at komme ind på slagterier for at afsløre urimelige forhold.

pigabusevideo-screen-615x345

“Kødindustriens svar på disse afsløringer har ikke været at forsøge at stoppe disse overgreb, men det har udelukkende været forsøg på at forhindre amerikanerne i at høre om disse overgreb overhovedet”, siger Paul Shapiro, talsmand for Humane Society of the United States (HSUS) til mediesiden Raw Story.

“Hvad de gør, er at forsøge at få vedtaget love i alle stater, der ikke bare skyder budbringeren, men også forsøger at sætte budbringeren i fængsel”, siger Paul Shapiro.

Læs hele historien her og se også filmen: www.rawstory.com/rs/2013/03/18/business-lobby-moves-to-criminalize-filming-animal-abuse-on-factory-farms/

 

Comments

comments

En kommentar til Kriminelt at afsløre svineri i USA

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.