FukushimaRalphNader
Ralph Nader er en mangeårig forbruger-advokat, der to gange har været amerikansk præsidentkandidat for De Grønne.

CounterPunch, Weekend 24-26 januar 2014

Af Ralph Nader

I december 2013 hamrede de regerende japanske koalitions-partier en lov om beskyttelse af statshemmeligheder igennem parlamentet.

I henhold til lovens bestemmelser er det alene regeringen, der beslutter, hvad der er statshemmeligheder. Offentligt ansatte og andre, som videregiver “hemmeligheder”, kan fængsles i op til 10 år. Journalister, der fanges i nettet af denne uklart definerede lov, kan fængsles i op til 5 år.

Regeringens embedsmænd er foruroligede over de konstante afsløringer af deres slaphed og manglende kontrol med de tilsynsførende embedsmænd, både før og efter atomkraftkatastrofen i 2011 på Fukushima-værket, der ejes af den private koncern Tokyo Electric Power Company (TEPCO).

Fukushima-meltdown-prevailing-winds1Uge efter uge  dukker der rapporter op i pressen, der afslører alvoren i udslippet af det forurenede vand fra det utilgængelige radioaktive materiale dybt inde i disse reaktorer og behovet for at stoppe yderligere forgiftning af jord, fødevarer og havet fra de beskadigede reaktorer. Officielt vurderes det, at det kan tage op til 40 år at rydde op.

Drakoniske regler for tavshedspligt blandt statsansatte og lynlovgivning på tværs af sædvanlige demokratiske procedurer er dårlige varsler om mindre frihed for den japanske presse og mindre frihed til at protestere for det japanske folk . Pressefrihed og en livlig debatkultur (skarpt begrænset af Japans Parlament 5. december 2013) er de værdier, demokratiet er bygget på.

(forts.)

Læs hele historien her. Læs også om  US-lovgivningen, der gør det ulovligt at afsløre svinefabrikker.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.