Her ses den nye administrator af naturnationalparkerne, formand og svineproducent Søren Søndergaard, Landbrug & Fødevarer. I baggrunden ses nogle “store græssere”, som Søndergaard har gående for at kunne øve sig. Pressefoto fra Landbrug & Fødevarer

I takt med at de aftalte naturnationalparker åbner vil lokale landmænd under ledelse af Landbrug & Fødevarer i København rykke ind og sørge for at ”de store græssere”, dvs. heste og kvæg, vil blive passet og plejet i overensstemmelse med lovgivningen og almindelig sund fornuft. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Landbrug & Fødevarer netop har udsendt.

”Vi er vant til at passe dyr til punkt og prikke, og derfor er det en stor sejr at blive bedt om at passe dyrene i de nye nationalparker”, udtaler formanden Søren Søndergaard, Landbrug & Fødevarer. Søndergaard selv er svineproducent og vant til at passe 20.-30.000 svin om året. ”Elge og bisoner har vi ikke prøvet før, men mon ikke det går? Jeg sætter dog grænsen ved ulve og deslige. Dem må de selv passe.”

Fødevareminister Rasmus Prehn, (S)

Aftalen er kommet i stand på initiativ af fødevareminister Rasmus Prehn (S). Rasmus Prehn udtaler:

”Da jeg indså, hvor elendig Naturstyrelsen er til at passe dyr bl.a. i Mols Bjerge, hvor de ligger og dør af sult, besluttede jeg at overtage sagen. Det meddelte jeg min kollega Lea Wermelin, der er helt enig. Landmænd lever i naturen, med naturen og af naturen og en smule EU-støtte, som  jeg har sagt det flere gange, så de er langt bedre til at passe dyr end nogle verdensfjerne, cafe latte-drikkende akademikere på Østerbro eller chefredaktøren på Politiken. Producerer de måske ikke hele 42 mio. svin hvert år, hvoraf kun 9,5 mio. dør i de første uger? Hvem gør dem det efter?”

Vil have blanke støvler og kasketter

Miljøminister Lea Wermelin (S) udtaler, at hun finder ”ordningen alletiders”. Med henvisning til en tidligere ministerkollega, der måtte gå af på grund af noget vrøvl med mink, tilføjer hun:

Miljøminister Lea Wermelin (S). Pressefoto

”Det er en myte, at der skulle være en kløft mellem landbruget og socialdemokratiet. Fundamentet for dansk landbrug er i vidt omfang lagt i samarbejde med S-regeringer. Sådan vil det også fortsat være, så derfor er jeg helt med på, at Landbrug & Fødevarer overtager rollen som hyrder i naturnationalparkerne. Det eneste, der mangler at blive forhandlet på plads, er de nye uniformer. L&F sværger til blå kedeldragter, men vi vil gerne have lidt mere med blanke støvler og kasketter, men mon ikke vi finder ude af det?”

Beløbsrammen er heller ikke aftalt, og her skræmmer sporene fra den milliarddyre mink-erstatningssag, indrømmer Lea Wermelin:

”De er ikke billige, landmændene, men kvalitet må vi betale for. Om nødvendigt kommer vi til at beskære antallet af naturnationalparker med et par stykker for at finde millionerne, men sådan er livet jo. Landmændene skal bare have, hvad de forlanger. De har de jo altid fået, så det skal der ikke laves om på, så længe jeg sidder i regering.”

De nye dyrepassere vil også blive trænet i præcisionsjagt, så de får mulighed for en smule rekreativ afslapning i de nye parker. Foto: Maxim Potkin/Unsplash

Blandede bolsjer

Redaktionen har indhentet kommentarer fra flere af de mest fyrige rewilding-eksperter og aktive facebook-krigere. De kommer her.

Seniorforsker Rasmus, DCE

Seniorforsker Rasmus Ejrnæs, Aarhus, fastslår, at ”vi skal alle dø, sådan er det bare. Det er naturens gang, som jeg har påvist det gang på gang i min internationalt anerkendte forskning. Jeg fatter ikke, at nogen stadig er på vildspor, hvad dødsdriften angår. Ved siden af min internationalt anerkendte forskning har jeg og mine venner jo påvist dette uomgængelige, biologiske fænomen i radioudsendelse efter radioudsendelse, så jeg synes faktisk det er ret dræbende at skulle gentage mig selv over for jeres fake news-medie. Slut fra Aarhus.”

Naturvejleder Morten D.D. Hansen, Aarhus, er nok en af de mest ophidsende rewilding-begejstrede facebook-krigere, men vi har forgæves forsøgt at indhente en kommentar fra den højt gagerede, begejstrede foredragsholder, m.m. Hans chef, museumsdirektør Bo Skaarup, udtaler på hele Naturhistorisk Museums vegne:

Direktør Bo Skaarup, Naturhistorisk Museum, Aarhus

”Vi har besluttet at sætte Morten på pause i nogen tid, så han atter kan komme til hægterne, så at sige. Vi lejer jo Morten ud til skyhøje honorarer, men så skal folk jo også kunne regne med hans begejstrede udlægninger af koranen, hvis jeg må bruge det billede, men på det seneste har hans dødsbegejstrede scener vakt en uheldig opsigt. Hans opslag med den døende krondyrkalv på facebook har vakt voldsom kritik, fordi han jo bare lod den ligge. Folket kræver at se ham aflive den med de bare næver, men det ønskede han ikke.”

Direktør Bo Skaarup beder redaktionen understrege, at Naturhistorisk Museum er en selvejende institution, og at de ansatte derfor kan gøre, lige hvad der passer ledelsen.

”Spyfluer sværmede om krondyrkalvens mund og øjne. Den var syg. Døende. Den forsøgte at rejse sig, men havde ikke kræfterne. Nu lå den i lysningen, mens naturformidler Morten D.D. Hansen overvejede situationen. Han trak mobilen frem. Og livestreamede dødsprocessen på Facebook” – JP 14. marts 2021

Send gerne nogle penge

Rune E. Larsen, Aarhus. Foto: Wikipedia

Så har vi spurgt idehistoriker, tidligere satanist og humanist, nuværende naturfotograf og århusianer, m.m.m. Rune Engelbreth Larsen. Han understreger, at han udtaler sig helt på egne vegne, selvom han har sat sig på toppen af Danmark Naturfredningsforening. Han understreger derefter:

”Det er mig, der har fundet på det hele med de der naturnationalparker. Det kan du læse om i mine mange bøger, som jeg udgiver på eget forlag. Du kan bestille dem her, f.eks. ”Danmarks vanvittige natur”” til 339,- KR. INKL. FORSENDELSE, Netbank: Konto 8401-1123944, MobilePay: Indbetal til tlf. 40885225. Du kan også bare sende nogle penge til mig, da jeg p.t. er arbejdsløs. Brug gerne mobilpay.”

Lektor Hans Henrik Bruun, KU

Endelig er der lektor Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet, der altid er parat med en frisk bemærkning. Her kommer hans elegante kommentar til det nye samarbejde mellem landbrug og samfund. Bruun udtaler:

”Jeg nægter at udtale mig til et fake news medie som jeres, der altid fordrejer alt, hvad jeg og min forskning lægger frem, så det har jeg aldrig sagt. Jeg udtaler mig kun til mig selv og i Rasmus’ radioprogrammer, men jeg må lige spørge – er der en læge til stede? Spøg til side, men de trænger altså til noget psykiatrisk førstehjælp, men lad mig understrege – før du fejlciterer mig igen – at det har jeg aldrig sagt.”

Bannerfoto: Naturlige græssere på arbejde i Vestjylland. Foto: Søren Wium-Andersen

Kommentarer

 1. Torben Aagesen

  Tjah ringere bliver det jo næppe…..

 2. Arne Lorenzen

  Fik det skidt et øjeblik, men så dæmrede det. Godt forsøgt! 😎☀️👍

 3. Erhardt Ecklon

  Marts sluttede med flot vejr og endnu en forårs måned åbner og altid med den 1. april.

 4. A.Pedersen

  Blev meget lettet da jeg kom i tanker om datoen 😊

 5. Anna Sørensen

  Mon ikke Ran S.Lirpa har en finger med i spillet til denne fremragende og ikke mindst fremsynede artikel? ;o)

 6. Alan Phipps

  Tillykke. Jeg hoppede på den. 👍😊

 7. Jan Stampe Nielsen

  Det tænkevækkende er, at det kunne have været sandheden, nu hvor Landbrug og Fødevarer synes at være flyttet ind i Socialdemokratiets midte.

 8. Det er en fantastisk nyhed, men den bedste er dog, at Flemming Fuglede Jørgensen har besluttet, at hans landbrug skal omlægges til økologisk drift, han mener, at han på den måde bedre kan leve op til navnet på den forening, som han er formand for.

 9. Kjeld Rydahl

  LÆNGE LEVE 1. APRIL.

 10. karen friis

  🤣Jeg måtte langt ned i artiklen før 10-øren faldt – desværre er vi så vant til, at vanvittige lovforslag vedtages og ligeså vanvittige administrative tiltag følger, så jeg blev først tvivlende, da det helt rablede for Wermelin – først endnu længere nede huskede jeg datoen 😅😂 og udbrød et lettet ha-ha….

 11. Ulf Nielsen

  skammeligt, at ovennævnte artikel ikke er fakta. Den manglede kun, at det fremadrettet skulle være vi nuværende naturplejere, der skulle fortsætte md at pleje naturen i indhegninger, hvor der er græs, og ikke det tåbelige i store indhegninger og eksotiske dyr i stedet for landbrugsdyr.
  Ulf Nielsen

 12. Lotte Haubroe

  Bedste aprilsnar længe!

 13. May-Britt Andersen

  Stop vanviddet imod vores natur og dyreliv.
  Alle ønsker at bidrage til et bedre Klima og miljø men ikke gennem Rewilding og Nationalparkerne
  Støt dyrene og naturen.
  Sig nej til Lea Wermelin og Biologernes vanvittigt plan

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2304666226335588&id=100003766991561

Skriv en kommentar