Steffen_Damsgaard.wiki
Steffen Damsgaard er en typisk Venstre-mand, der i perioden 2004-2008 var landsformand for LandboUngdom og har siden 2006 været medlem af kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune.

Regeringen giver med den ene hånd og tager med den anden. Det mener Landdistrikternes Fællesråd, der er stærkt bekymret over, at godt 30 procent – 30 millioner kroner – forsvinder fra LAG-ordningen. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd, 26. januar 2016.

Som en del af den nye fødevare- og landbrugspakke er der lagt op til en besparelse på 33 procent af de samlede LAG-midler, der skal uddeles i 2017. Det svarer til 31,2 millioner kroner, der ikke længere vil være til rådighed til at støtte erhvervs- og kulturprojekter i landdistrikterne.

– Vi er stærkt bekymrede, for det er en stor procentdel af et lille beløb, man har skåret væk. Det er vi rigtig kede af, siger Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd, i en kommentar til JydskeVestkysten.

Mere stabilitet?
Det er erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der i en mail, som landede i indbakkerne juleaftensdag, fortalte LAG-formændene rundt om i landet, at der skal spares.

– Med 63 millioner kroner årligt vil de midler, vi i Danmark anvender til de lokale aktionsgrupper, således fra 2017 svare til de fem procent af EU-midlerne til landdistriktsprogrammet, som EU stiller krav om, skrev ministeren i mailen, hvor han også understregede, at besparelsen ikke skyldtes utilfredshed med ordningen.

Steffen Damsgaard håber at få besparelsen annulleret, allerede inden den træder i kraft – gerne ved at finde penge i puljer, der i dag ikke bliver udnyttet fuldt ud. Men den idé vinder ikke meget gehør i regeringspartiet.

– Man er altid velkommen til at sende ønsker frem, men aftalen er næsten lige lavet, og det ligger ikke lige for at ændre den, siger landbrugsordfører Erling Bonnesen (V) til JydskeVestkysten.

Han understreger, at selv om der er tale om en besparelse mellem 2015 og 2017, har der været andre år, da LAG-midlerne har ligget på et endnu lavere niveau.

– Så gennemsnitligt er tallene knapt så dramatiske. Der er tale om, at vi giver ordningen stabilitet, mener Bonnesen.

Hverken Damsgaard eller Bonnesen fokuserer på den mulighed, at beslutningen om at overføre 30 mio. kr. fra landdistriktsmidlerne til direkte landmandsstøtte kræver en godkendelse fra EU, da den nye ordning kan ligne statsstøtte.

LAG-Tak-til-524x300

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.