Korinth-e1371546179282
Den gamle Korinth Landbrugsskole.

En af de førende landbrugsskoler herhjemme har besluttet at stoppe med svinehold på grund af smitterisikoen ved de frygtede svinestafylokokker, MRSACC398. Skolen tør ikke tage ansvaret for at viderebringe smitte fra eleverne til erhvervet.

Det er Korinth Landbrugsskole nord for Fåborg, der i forbindelse med en seks mio. kr. dyr renovering har truffet den markante beslutning om at undlade svinehold i fremtiden. Det skriver Fyens Stiftstidende, lørdag den 5. september 2015.

Ganske vist udtalte bestyrelsesformand Jens Jakobsen ved rejsegildet, at “vi tror på, at det er vigtigt at have en landbrugsuddannelse liggende herude, hvor landbrugene er”, men Jakobsen undlod at nævne, at svinehold ikke længere vil være i centrum for skolens uddannelsestilbud. Skolen har udskiftet sin miljøtilladelse til svinehold med en ditto til ammekvæg.

m_Eva-Poulsen
Eva Poulsen.

“Vi vil gerne give vore elever mulighed for på skolen at prøve at arbejde med et varieret dyrehold, men svinene vil vi ikke have. Det er simpelthen for farligt i forhold til den smitterisiko, vi måske vil udsætte erhvervet for, når vore elever er ude hos svineproducenterne,” siger underviser Eva Poulsen fra Dalum Landbrugsskole, som Korinth er en afdeling under.

Kunne skolen så ikke netop fokusere på tophygiejne i egen svinestald, spørger Fyens Stiftstidende?

“Vi vil ikke risikere noget i en tid, hvor der tales meget om MRSA-sygdommen. Vi vil hellere undvære svin, og så må eleverne lære den del af landbrugserhvervet hos en producent,” svarer Eva Poulsen.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.