Landbrugsskole siger nej til svin af frygt for MRSA

Korinth-e1371546179282

Den gamle Korinth Landbrugsskole.

En af de førende landbrugsskoler herhjemme har besluttet at stoppe med svinehold på grund af smitterisikoen ved de frygtede svinestafylokokker, MRSACC398. Skolen tør ikke tage ansvaret for at viderebringe smitte fra eleverne til erhvervet.

Det er Korinth Landbrugsskole nord for Fåborg, der i forbindelse med en seks mio. kr. dyr renovering har truffet den markante beslutning om at undlade svinehold i fremtiden. Det skriver Fyens Stiftstidende, lørdag den 5. september 2015.

Ganske vist udtalte bestyrelsesformand Jens Jakobsen ved rejsegildet, at “vi tror på, at det er vigtigt at have en landbrugsuddannelse liggende herude, hvor landbrugene er”, men Jakobsen undlod at nævne, at svinehold ikke længere vil være i centrum for skolens uddannelsestilbud. Skolen har udskiftet sin miljøtilladelse til svinehold med en ditto til ammekvæg.

m_Eva-Poulsen

Eva Poulsen.

“Vi vil gerne give vore elever mulighed for på skolen at prøve at arbejde med et varieret dyrehold, men svinene vil vi ikke have. Det er simpelthen for farligt i forhold til den smitterisiko, vi måske vil udsætte erhvervet for, når vore elever er ude hos svineproducenterne,” siger underviser Eva Poulsen fra Dalum Landbrugsskole, som Korinth er en afdeling under.

Kunne skolen så ikke netop fokusere på tophygiejne i egen svinestald, spørger Fyens Stiftstidende?

“Vi vil ikke risikere noget i en tid, hvor der tales meget om MRSA-sygdommen. Vi vil hellere undvære svin, og så må eleverne lære den del af landbrugserhvervet hos en producent,” svarer Eva Poulsen.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.