HansRoustThysen_PeterKristensen
På de kommunale miljø- og teknikchefers årsmøde 29.-30. maj i Nyborg fremmanede Hans Roust Thysen fra det såkaldte Videncenter for Landbrug et dystert billede af landbrugets økonomi. Blot tre uger senere offentliggør videncentret denne optimistiske rapport. Er det fup eller fakta, at landbruget atter tjener penge?

Det lysner for landbruget. I 2013 forventes indkomsterne at nå op på et forholdsvis højt niveau. Det skriver Ritzau 20. juni på baggrund af en ny indkomstprognose fra det såkaldte Videncentret for Landbrug.

Alle landmænd kommer til at tjene gode penge, og i de fleste driftsgrene kommer danske landmænd til at skovle penge ind i 2013.

Når alle landbrug indregnes forventes en heltidsbedrift i gennemsnit at opnå et driftsresultat på cirka 830.000 kroner i 2013. Året efter forventes det at blive på omkring 750.000 kroner. Til sammenligning var gennemsnittet i 2010 helt nede på 203.000 per gård.

Også for mælkeproducenterne, som ellers har været hårdt ramt på økonomien, er der grund til optimisme med udsigt til et gennemsnitligt driftsresultat på 365.000 kroner. Det bedste resultat siden 2007.

Prognosen forudser en generel god indtjening for plante- og svineproducenter, og især pelsdyravlere, der tjener millioner af kroner i disse år. Ses der bort fra de meget gode resultater, som pelsdyravlerne opnår med deres mink, ventes driftsresultatet i både 2013 og 2014 at blive på gennemsnitligt cirka 500.000 kroner årligt.

Den gennemsnitlige indkomst dækker over meget store forskelle inden for de enkelte bedrifter. Men fælles for landmændene er, at den øgede indtjening forbedrer likviditeten, og det giver al mulig grund til at bruge de gode tider til at nedbringe den store gæld, som mange landmænd døjer med.

Der forlyder dog intet om en eventuel afskaffelse af de mange nye støtteordninger som f.eks. den særlige landbrugsbank, støtte til biogasanlæg, støtte til Månegris-projektet og 150 mio. kr. i støtte til nye svinestalde.

Læs mere her: http://www.vfl.dk/Nyheder/TiltraengtForbedringForMaelkeproducenter.htm

 

 

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today