Landrover støtter “Born Free”-organisation

Landrover_mudDet britiske bilfirma Landrover har valgt en indflydelsesrig britisk anti-jagt organisation, som samarbejdspartner i de næste fem år. Det skriver netnatur.dk 2. december 2014. Hjemmesiden skriver bl.a.:

I årtier har Landrover være populær blandt alverdens naturelskere, jægere og professionelle jægere over hele verden ikke mindst. Flere modeller leveres med udstyr specielt designet til jagt.

Derfor vækker det stor forundring, at Landrover nu vælger den britisk funderede anti-jagtorganisationen “Born Free Foundation” som firmaets væsentlige samarbejdspartner, når det gælder global naturbevaring. Ifølge bilfirmaets hjemmeside har Landrover forpligtet sig til at hjælpe organisationen med køretøjer samt finansiel støtte til de næste fem år.

Som de fleste dyrevelfærdsorganisationer er “Born Free” ikke kun fokuseret på selve bevaringsarbejdet. Organisationen arbejder målrettet for deres opfattelse af dyrevelfærd og lobbyer for at stoppe jagt. Med egne ord arbejder organisationen for “at afslutte denne glorificerede form for ‘sport’.”

Som et eksempel på den form for dyrevelfærd, som landrover nu støtter, nævner netnatur.dk en aktion, hvor seks Landrovers fra Storbritannien angiveligt blev brugt til at transportere en cirkusløve fra Belgien til Schiphol lufthavn. Løven blev herefter fløjet til Lusaka, hvor en eskorte Landrovere transporterede løven den 800 kilometer lange vej til Lilongwe i Malawi. Der lever løven nu igen bag hegn i en slags zoo.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.