04_01_83141_HelleJuhl
Man behøver ikke gå helt tilbage til Morten Korch for at få mælk uden lortesmag. Økologiske køer kan levere varen. Foto: Helle Juhl.

Hvis du synes, mælken smager forkert, så kan det skyldes lugt af lort  i kostalden. Ny dansk forskning viser, at lugten i staldene kan påvirke smagen af mælken. Hvis det stinker i stalden, så kan stanken via koens luftveje komme ned i yveret og ud i mælken. Det fortæller DR Midt Vest 8. november i nyhedsstrømmen.

Der er tale om  nye forskningsresul-tater fra Institut for Fødevarer på Aarhus Universitets afdeling i Foulum. Her har man ladet malkekøer stå i kamre, hvor de har lugtet til stærke krydderurter som oregano og kommen.

– Når de er blevet malket, så har vi genfundet lugtstofferne i mælken. Det samme kan ske med dårlig lugt i stalden, siger forskeren, lektor Mette Krogh Larsen.

Det er velkendt, at køernes mælk tager smag af foderet. Hvis du synes, at din mælk er begyndt at smage lidt af cornflakes, så er det rigtigt. – Køerne får i dag så meget majs som foder, at det kan smages i mælken, siger Mette Krogh Larsen til DR Midt Vest.

Men det er ny viden, at lortelugten i staldene også kan give mælken afsmag. Problemet er relevant året rundt i vore dage, fordi tre fjerdedele af alle konventionelle malkekøer aldrig kommer ud på græs. Derimod skal økologiske køer på græs, så der er større chancer for at få mælk uden dårlig smag, hvis man køber økologisk mælk.

 

 

Visited 4 times, 4 visit(s) today

Comments are closed.