Mcdonald's_in_Machida_at_night_wikimedia
Burgerkæden McDonald’s findes over hele verden. Foto: Wikimedia.

McDonald’s kyllinge-produkter kan indeholde rester af antibiotika, der påvirker menneskers sundhed, men det skal der nu ændres på.

Den globale burgerkæde McDonald’s vil reducere brugen af antibiotika i sine kyllingeprodukter. Man vil fokusere på at fjerne de antibiotika, der kan have en indvirkning på menneskers sundhed, mens der fortsat tillades brug af antibiotika, der anses for nødvendige for dyrevelfærd hos fjerkræ. Det skriver engelske BBC, 5. marts 2015.

Inden for de kommende to år vil alle kyllingeprodukter, der serveres i kædens restauranter i USA, være fri for disse typer af antibiotika, forlyder det. I Europa vil McDonald’s også udfase brugen af visse “kritisk vigtige” antibiotika.

MCdonald_chart
McDonald’s oplever en svigtende omsætning efter et par fødevareskandaler i Asien.

Det er en voksende bekymring for, at overforbrug af antibiotika i fjerkræindustrien kan reducere disse lægemidlers effektivitet hos mennesker, der har fået burgerkæden til at tage denne beslutning.

Mange fjerkræproducenter i USA giver deres dyr antibiotika for at få dem til at vokse hurtigere. Men overforbrug af lægemidlerne kan føre til, at disse bliver mindre effektive til behandling af sygdomme hos mennesker.
Anvendelsen af antibiotika som vækstfremmere hos fjerkræ blev forbudt i Danmark allerede i 1998, og siden 2003 har vækstfremmere været forbudt i alle EU-lande.

McDonald’s-initiativet ses imidlertid også som et forsøg på at vinde kunder tilbage i en tid med aftagende salg. På verdensplan faldt omsætningen med overraskende 1,8 pct. i januar efter en leverandørskandale i Kina. Burger-kædens ry lider også under en episode fra sidste år, hvor man har måttet undskylde fundet af en mennesketand i en portion pommes frites i Japan.

McDonald-Costco_kylling
Costco-kyllinger skal også være fri for antibiotika.

Den amerikanske detailgigant Costco arbejder også på at stoppe salget af kød og kyllinger fra dyr opdrættet med antibiotika. Det skriver reuters.com ifølge danske FødevareWatch, 6. marts 2015.

Udmeldingen fra Costco, som sælger omkring 80 mio. stegte kyllinger om året, kommer i kølvandet på McDonald’s udmelding om, at burgerkæden inden for to år vil stoppe sit indkøb af kyllinger opdrættet med vise typer antibiotika.

Visited 6 times, 4 visit(s) today