protest
Aktivister konfronterer politiet på et slagteri i Hackney Wick, øst for London, i denne måned. Foto: YOUTUBE.

En ny og militant kampagne for dyrerettigheder er sprunget op over hele Storbritannien med strejkevagter, blokader og endda invasioner af slagterierne for at “redde” dyrene. Det skriver The Sunday Times, 27. november 2016.

“Save”-bevægelsen har etableret 24 britiske filialer, under navne som Essex Pig Save siden begyndelsen af året. Bevægelsen opfordrer til “kærlighed-baserede” og “ikke-voldelig” protester.

save_maerkatNogle grupper har dog taget en mere konfronterende tilgang og en talsmand for svineindustrien advarer om, at det er “kun et spørgsmål om tid” før en demonstrant eller svinearbejder bliver såret. En kosher slagteri i London blev invaderet af de protesterende i denne måned og antisemitisk graffiti blev sprøjtet på væggene.

Bevægelsen opfordrer til en “retfærdig overgang” til et “vegansk samfund” og beskriver dyr som skabninger med rettigheder. At dømme efter de enkelte Save-gruppers hjemmesider synes omkring 60 aktioner at have fundet sted i hele landet på steder fra Bodmin i Cornwall til Paisley i Renfrewshire. Antallet af demonstranter spænder fra en håndfuld aktivister til mere end 50.

Læs hele artiklen.

save

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.