IMG_1171 IMG_1172

Bent Jørgensen, Møn, har anmeldt en lokalpolitiker for overtrædelse af flere lovparagraffer ved at bruge stranden nedenfor Tjørnemarke på Vestmøn, som losseplads for muggent korn fra rengøring af kornsiloer.

Anmeldelsen er rettet mod gårdejer Thomas Christfort, der er konservativt byrådsmedlem i Vordingborg Kommune, hvor han er formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Affaldsdeponeringen har angiveligt stået på i flere år, men hverken kommune eller politi har valgt at gøre noget ved det, når borgerne i Tjørnemarke har klaget, siger Bent Jørgensen.

Christfort
Gårdejer Thomas Christfort.

“Dette svineri viser desværre noget om en holdning til miljøet, som ikke er en formand endsige en politiker værdig og som mindst burde medføre et skift til en menig plads i udvalget, og en påtale af kommunens laden stå til overfor en politiker”, mener Bent Jørgensen.

En række lovparagraffer formodes overtrådt af gårdejeren, bl.a. jagtloven, strandbeskyttelsen, miljølovgivningen osv.

Gårdejer Thomas Christfort blev forelagt sagen af gylle.dk 21. september 2015, men har ikke ønsket at forklare sig. Efterfølgende har han dog indrømmet sagens sammenhængen overfor Sjællandske Tidende, 22. september, men skyder skylden over på en “medarbejder”:

– Jeg har forhørt mig hos den relevante medarbejder, der ganske rigtigt har kørt kornet til stranden. Der er kørt to gange af ca. 1000 kg per gang, det er sket i august/september. Han var ikke klar over, at det ikke skulle være tilladt. Jeg har instrueret ham om at stoppe øjeblikkeligt og forespurgt i forvaltningen om reglerne på området, forklarede Thomas Christfort til avisen.