Mink for milliarder med en dødsensfarlig ekstra pris

??????????Når nyrige millionærer i Hong Kong, Shanghai og Beijing shopper modetøj, er der er en skjult post på regningen for de smukke danske minkpelse. Det er prisen for den alvorlige sundhedstrussel, som hovedparten af de 1600 danske minkfabrikker har udviklet sig til gennem et massivt overforbrug af antibiotika.

Regningen betales hverken af de kinesiske modekunder eller minkindustrien selv, der tjener milliarder af kroner på de bløde pelse. Regningen sendes videre til det danske sundhedsvæsen og til de danske skatteydere, til trods for at det overhovedet ikke er nødvendigt at bruge antibiotika for at producere skind.

I dag er MRSA-epidemien på minkfabrikkerne ude af kontrol. De farlige multiresistente bakterier springer nu fra mink til mennesker i stigende omfang, efter at det første tilfælde blev registreret i 2009. Siden 2011 er 24 andre tilfælde identificeret, og det skaber frygt for en epidemi af farlige bakterier, der normalt kommer fra svin, men nu også fra mink.

Ekstrabladet har givet en grundig og seriøs fremstilling af MRSA-truslen fra minkfabrikkerne.

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.