Minkfabrikanter støtter Lars Løkkes tøjbudget

Merrild_mink_Venstre

Merrild er bidragyder til Lars Løkkes garderobe.

LarsLøkke

Lars Løkke siger ikke nej til penge fra minkfabrikanterne.

Minkavlernes salgs-selskab Kopenhagen Fur har givet et hemmeligt bidrag til Venstre på 70.000 kroner i 2012. Sponsoratet fra Kopenhagen Fur fremgår ikke af parti-regnskabet som bidragyder, erkender Venstres partisekretær Claus Richter i et brev til Indenrigsministeriet. Alle donorer, der giver over 20.000 skal ellers ifølge partistøttelovgivningen stå opført i regnskabet. Det skriver Ekstrabladet 28. maj 2014.

Ifølge pressechefen for Kopenhagen Fur Sander Jacobsen var der tale om et beløb på omkring 70.000 kroner. Kopenhagen Fur betalte støtten til Venstre i 2012, men først da Lars Løkkes tøjregninger blev afsløret, oplyste partiet noget om støtten til myndighederne.

Venstre har efter Ekstra Bladets afsløring af Lars Løkke Rasmussens parti-betalte tøj til 152.000 kroner – købt i løbet af ti måneder i 2010 og 2011 – gennemgået deres bogholderi. Den 20. maj – en hel uge efter afsløringen – har Claus Richter røbet bidraget fra pelsdyravlerne i et brev til Indenrigsministeriet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. Venstre modtager hvert år over 25 millioner kroner i partistøtte.

Hos Kopenhagen Fur er man åben om, at man helst støtter ’et parti eller en enkelt kandidat, der viser en aktiv interesse for erhvervet’, som pressechef Sander Jacobsen siger.

Blandt Kopenhagen Furs mere fremtrædende ejere er formanden for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild. Udover at være kyllingefabriksejer er Merrild også minkfabrikant og dermed bidragyder til Venstres partikasse og Lars Løkke Rasmussens tøjbudget.

Læs hele historien her.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.