MRSA-epidemien rammer hårdt blandt børn og unge

 

Kommentar af journalist og gårdejer Kjeld Hansen, Druebjerggård, Tåstrupvej 31, 4672 Klippinge.

Venstre-politikeren Edith Thingstrup, der også kalder sig sognepræst, skriver i Groft Sagt i Berlingske 8. august om den antibiotika-resistente MRSACC398-stafylokok, der spreder sig med epidemisk hast fra svineindustriens anlæg i disse år.

Thingstrup mener, at “verden er ond og farlig”, så man må bare lade stå til og håbe det bedste, når ens børn bliver sendt på skolebesøg hos svineindustrien.

For 2014 forventer Statens Serum Institut, at antallet af patienter med svine-MRSA i Danmark vil overstige 1000. Heraf vil knap en tredjedel være børn og unge.

Jeg kan forsikre den gode sognepræst om, at forældrene til disse børn – og til de 353 smittede børn og unge siden 2007 – ville have givet alt for at undgå, at landboorganisationerne lukkede deres børn ind i de inficerede stalde. Men forældrene er aldrig blevet spurgt.

EdithThingstrup

Edith Thingstrup er uddannet cand.theol.

Som ansvarlig forælder bestemmer du selv, om du sætter dit barn på et fly med potentielt smittefarlige afrikanske passagerer, Edith Thingstrup. Du har et frit valg, så det er et rigtig dårligt eksempel på tilværelsens tilfældigheder.

Derimod er der intet tilfældigt ved de smittefarlige danske landbrugsfabrikker. Hvorfor skulle forældre ikke kræve ret til selv at at bestemme, om deres børn skal deltage i risikable skolebesøg på svine-MRSA-inficerede virksomheder?

 

 

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.