Kommentar af journalist og gårdejer Kjeld Hansen, Druebjerggård, Tåstrupvej 31, 4672 Klippinge.

Venstre-politikeren Edith Thingstrup, der også kalder sig sognepræst, skriver i Groft Sagt i Berlingske 8. august om den antibiotika-resistente MRSACC398-stafylokok, der spreder sig med epidemisk hast fra svineindustriens anlæg i disse år.

Thingstrup mener, at “verden er ond og farlig”, så man må bare lade stå til og håbe det bedste, når ens børn bliver sendt på skolebesøg hos svineindustrien.

For 2014 forventer Statens Serum Institut, at antallet af patienter med svine-MRSA i Danmark vil overstige 1000. Heraf vil knap en tredjedel være børn og unge.

Jeg kan forsikre den gode sognepræst om, at forældrene til disse børn – og til de 353 smittede børn og unge siden 2007 – ville have givet alt for at undgå, at landboorganisationerne lukkede deres børn ind i de inficerede stalde. Men forældrene er aldrig blevet spurgt.

EdithThingstrup
Edith Thingstrup er uddannet cand.theol.

Som ansvarlig forælder bestemmer du selv, om du sætter dit barn på et fly med potentielt smittefarlige afrikanske passagerer, Edith Thingstrup. Du har et frit valg, så det er et rigtig dårligt eksempel på tilværelsens tilfældigheder.

Derimod er der intet tilfældigt ved de smittefarlige danske landbrugsfabrikker. Hvorfor skulle forældre ikke kræve ret til selv at at bestemme, om deres børn skal deltage i risikable skolebesøg på svine-MRSA-inficerede virksomheder?

 

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.