2014
Klik på figuren for at se tallene tydeligt.

Modsat alle forsik-ringer fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og fødevareminister Dan Jørgensen (S) om fuld kontrol med truslerne fra agroindustriens antibiotika-resistente bakterier, så afslører de seneste smittetal fra Statens Serum Institut (SSI), at regeringen ikke har styr på andet end registreringen af den eksplosive udvikling i smittetrykket.

Udbredelsen af den omdiskuterede MRSACC398-bakterie fortsætter med voldsom hast, uanset alle erklæringer om gode hensigter, og inden for få år vil svine-MRSA være den dominerende trussel mod sundhedsvæsenet, hvis ikke det sættes radikalt ind.

Ifølge SSI er der i første halvår indberettet 512 tilfælde af svine-MRSA fra Danmark, og det er næsten dobbelt så mange som i hele 2013. Fortsætter udviklingen året, bliver 2014 et rekordår med flere end 1000 svine-MRSA-patienter. Det vil også betyde, at agroindustrien for første gang vil være ansvarlig for op mod halvdelen af samtlige MRSA-typer, der i 2013 udgjorde 2104 tilfælde.

Indtil videre har hverken Sundhedsministeriet, Fødevareministeriet eller den private lobbyorganisation Landbrug & Fødevarer taget skridt til at inddæmme endsige bekæmpe epidemien. Man hævder fortsat, at omhyggelig håndvask efter staldbesøg er tilstrækkeligt til at imødegå smitten.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Comments are closed.