MRSACC398-epidemien vokser rekordhurtigt

2014

Klik på figuren for at se tallene tydeligt.

Modsat alle forsik-ringer fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og fødevareminister Dan Jørgensen (S) om fuld kontrol med truslerne fra agroindustriens antibiotika-resistente bakterier, så afslører de seneste smittetal fra Statens Serum Institut (SSI), at regeringen ikke har styr på andet end registreringen af den eksplosive udvikling i smittetrykket.

Udbredelsen af den omdiskuterede MRSACC398-bakterie fortsætter med voldsom hast, uanset alle erklæringer om gode hensigter, og inden for få år vil svine-MRSA være den dominerende trussel mod sundhedsvæsenet, hvis ikke det sættes radikalt ind.

Ifølge SSI er der i første halvår indberettet 512 tilfælde af svine-MRSA fra Danmark, og det er næsten dobbelt så mange som i hele 2013. Fortsætter udviklingen året, bliver 2014 et rekordår med flere end 1000 svine-MRSA-patienter. Det vil også betyde, at agroindustrien for første gang vil være ansvarlig for op mod halvdelen af samtlige MRSA-typer, der i 2013 udgjorde 2104 tilfælde.

Indtil videre har hverken Sundhedsministeriet, Fødevareministeriet eller den private lobbyorganisation Landbrug & Fødevarer taget skridt til at inddæmme endsige bekæmpe epidemien. Man hævder fortsat, at omhyggelig håndvask efter staldbesøg er tilstrækkeligt til at imødegå smitten.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.