Kerteminde Biogas, der ejes af tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V), er blevet politianmeldt af Kerteminde Kommune ved den nuværende borgmester Kasper Ejsing Olesen (S), men Olesen vil ikke oplyse, hvad anmeldelsen drejer sig om

Nej til aktindsigt kan have mange årsager. Det er fremgået af  vores tidligere artikler. Specielt om Hjarnø Havbrug og de 77 forsvundne ringbind.  Vore kolleger på Kjerteminde Avis har fået nej til aktindsigt i en miljøsag, fordi resultatet af et miljøtilsyn på Kerteminde Biogas er blevet anmeldt til politiet.

Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S). Pressefoto

Det er Kerteminde Kommune, der har anmeldt sagen til politiet. Et miljøtilsyn den 12. marts  resulterede i hele seks indskærpelser. Det fremgår af tilsynsrapporten, der er offentlig tilgængelig. Det er indholdet af de seks indskærpelser til gengæld ikke.

Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen bekræfter over for avisen, at Kerteminde Biogas af kommunen er blevet anmeldt til politiet efter Miljøtilsynet. Han vil dog ikke fortælle, hvad de seks indskærpelser går ud på:

– Af hensyn til politiets videre arbejde, har vi ikke yderligere kommentarer, siger borgmesteren.

Heller ikke Fyns Politi  eller ejeren af Kerteminde Biogas, Hans Luunbjerg, vil oplyse, hvad politianmeldelsen går ud på.

Kjerteminde Avis’ forsøg på at få aktindsigt har altså ikke kunnet afsløre, hvad der er galt på Kerteminde Biogas, der også tidligere har fået indskærpelser. Dog kun to mod de nuværende seks.

Miljøtilsynet den 12. marts i år var det første miljøtilsyn hos Kerteminde Biogas, der ikke blev foretaget af Kerteminde Kommunes egne sagsbehandlere. I stedet var Dansk Miljørådgivning i Nyborg blevet hyret til opgaven.

Tilsynet var et såkaldt §9 tilsyn. Ifølge miljøstyrelsens hjemmeside er et §9 tilsyn ”et tilsyn, som du fører ud over de planlagte tilsyn, som led i tilsynsmyndighedens pligt til at føre et aktivt tilsyn.”

Bannerfoto: Er en politianmeldelse nok til at hemmeligholde resultaterne af et miljøtilsyn? Foto: Rigspolitiet

Visited 251 times, 8 visit(s) today

Skriv en kommentar