skaermbillede-2016-09-19-16-25-32
De to hovedpersoner i MRSA-skandalen Esben Egede Rasmussen og Per Henriksen står i spidsen for Fødevarestyrelsen, som er blevet pålagt at udarbejde en redegørelse for hele håndteringen af den stærkt kritiserede

MRSA – En presset miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har i dag bedt om en redegørelse for Fødevarestyrelsens håndtering af MRSA-skandalen. Det sker efter et dokumentar-program, som blev sendt søndag aften på DR1, men ministeren overlader redegørelsen til de to  absolutte hovedpersoner i skandalen, veterinærdirektør Per Henriksen og direktør Esben Egede Rasmussen.

Den ene af MRSA-skandalens hovedpersoner, veterinærdirektør Per Henriksen, risikerer at blive fyret på gråt papir. Det skriver Organictoday, 19. september 2016.

Ministeren oplyser i en pressemeddelelse, at han i dag har bedt om en redegørelse for »håndteringen af husdyr-MRSA – herunder rådgivningen fra Danmarks Tekniske Universitet og orientering af minister og Folketing«.

– Der blev i aftes sendt en dokumentar med en række påstande, der sår tvivl om Fødestyrelsens håndtering af indsatsen mod husdyr- MRSA siden 2008. De forhold skal nu belyses, siger Esben Lunde Larsen, men overlader altså redegørelsen til Fødevarestyrelsen, der ledes af de to skandaleramte embedsmænd.

PerHenriksen
Veterinærdirektør Per Henriksen hænger i en tynd tråd i følge OrganicToday.

Magtmisbrug og censur
Dokumentar-udsendelsen afslørede, at ledende medarbejdere i Fødevarestyrelsens igennem flere år systematisk har bortcensureret eksperternes anbefalinger til, hvordan man bedst kan sætte effektivt ind mod smittespredningen, nemlig ved at teste og sanere de smittede avlsbesætninger, som står for avlsarbejdet i den danske svineindustri og er leverandør til landets svinebesætninger.

Også landbrugets lobbyaktiviteter har været et stærk medvirkende faktor til at hindre indsigt og handling, fremgik det af dokumentarudsendelsen, der nu formentlig vil koste veterinærdirektør Per Henriksen stillingen. Dokumentaren afslørede, hvordan de indsendte anbefalinger fra eksperterne blev fjernet i de endelige dokumenter, som blev fremsendt til minister og Folketingets medlemmer.

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har også inviteret ordførerne i kredsen bag MRSA-aftalen til en »orientering om håndteringen af MRSA-problemstillingen« på tirsdag.

Seneste nyt! Landbrugsavisen meddeler, at MRSA-gate har krævet sit første offer.

Comments are closed.