Rævene skal selv vogte gæssene

skaermbillede-2016-09-19-16-25-32

De to hovedpersoner i MRSA-skandalen Esben Egede Rasmussen og Per Henriksen står i spidsen for Fødevarestyrelsen, som er blevet pålagt at udarbejde en redegørelse for hele håndteringen af den stærkt kritiserede

MRSA – En presset miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har i dag bedt om en redegørelse for Fødevarestyrelsens håndtering af MRSA-skandalen. Det sker efter et dokumentar-program, som blev sendt søndag aften på DR1, men ministeren overlader redegørelsen til de to  absolutte hovedpersoner i skandalen, veterinærdirektør Per Henriksen og direktør Esben Egede Rasmussen.

Den ene af MRSA-skandalens hovedpersoner, veterinærdirektør Per Henriksen, risikerer at blive fyret på gråt papir. Det skriver Organictoday, 19. september 2016.

Ministeren oplyser i en pressemeddelelse, at han i dag har bedt om en redegørelse for »håndteringen af husdyr-MRSA – herunder rådgivningen fra Danmarks Tekniske Universitet og orientering af minister og Folketing«.

– Der blev i aftes sendt en dokumentar med en række påstande, der sår tvivl om Fødestyrelsens håndtering af indsatsen mod husdyr- MRSA siden 2008. De forhold skal nu belyses, siger Esben Lunde Larsen, men overlader altså redegørelsen til Fødevarestyrelsen, der ledes af de to skandaleramte embedsmænd.

PerHenriksen

Veterinærdirektør Per Henriksen hænger i en tynd tråd i følge OrganicToday.

Magtmisbrug og censur
Dokumentar-udsendelsen afslørede, at ledende medarbejdere i Fødevarestyrelsens igennem flere år systematisk har bortcensureret eksperternes anbefalinger til, hvordan man bedst kan sætte effektivt ind mod smittespredningen, nemlig ved at teste og sanere de smittede avlsbesætninger, som står for avlsarbejdet i den danske svineindustri og er leverandør til landets svinebesætninger.

Også landbrugets lobbyaktiviteter har været et stærk medvirkende faktor til at hindre indsigt og handling, fremgik det af dokumentarudsendelsen, der nu formentlig vil koste veterinærdirektør Per Henriksen stillingen. Dokumentaren afslørede, hvordan de indsendte anbefalinger fra eksperterne blev fjernet i de endelige dokumenter, som blev fremsendt til minister og Folketingets medlemmer.

Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen har også inviteret ordførerne i kredsen bag MRSA-aftalen til en »orientering om håndteringen af MRSA-problemstillingen« på tirsdag.

Seneste nyt! Landbrugsavisen meddeler, at MRSA-gate har krævet sit første offer.

Comments

comments

Kjeld Hansen, forfatter, journalist, foredragsholder, debattør, landmand

Kjeld Hansen

Debattør, foredragsholder
Forfatter, journalist
Mail til Kjeld Hansen

fra_mark_og_stald

Dettabteland_E-bog

Det tabte land
- nu som E-bog!

Danmark betaler i disse år af på en gigantisk miljøgæld, der stammer fra årene 1940 til 1970. Aldrig tidligere i Danmarkshistorien er så mange vandløb lagt i rør eller rettet ud, så mange moser tilintetgjort og så mange enge og søer udtørret og kultiveret. Alt sammen betalt af de almindelige skatteydere - som i dag må betale for genoprettelsen af skaderne.

Det tabte land er Kjeld Hansens storstilede afdækning af kampen om den danske natur og den dramatiske forarmelse af den de seneste 250 år, en periode hvor landskabet ændret sig mere end gennem de 10.000 år, der gik forud. Hvordan gik det til, hvem gjorde det, hvad drev dem, hvor kom pengene fra - og kunne det overhovedet betale sig?

Det tabte land gennemgår kritisk denne store historie på baggrund af Kjeld Hansens omfattende research gennem flere år. Den ser ikke bare på hovedaktørerne - staten, Hedeselskabet og Danmarks Naturfrednings-forening - men også på de mange andre deltagere i spillet: brutale liberalister, naive naturelskere, nazister, lykkeriddere og alvorsfulde nyttemænd.

Det tabte land udkom på Gads Forlag i 2008, og trods et 2. oplag har bogen været udsolgt i mere end et år. Nu kan den imidlertid købes som E-bog.